Sony plánuje hodně investovat do živých služeb, mobilního hraní a konverzí na PC | Novinky

Sony plánuje hodně investovat do živých služeb, mobilního hraní a konverzí na PC

  • 27. 5. 2022, 09:58
  • Jaroslav Pazdera

Trocha čísel a budoucích ekonomických plánů pro následující roky.

Sony měla nedávno briefing pro svoje investory a na něm se objevila řada zajímavých informací, které mohou zajímat i nás, běžné hráče. Předně se ukazuje, že strategie Sony ohledně přesunu svých her na PC se vyplácí, protože Days Gone a God of War prodaly skoro milion kopií a Horizon Zero Dawn dokonce dva. To je velmi slušný úspěch a příliv 80 milionů dolarů do fiskálního roku. Navíc pro další rok Sony počítá se skoro čtyřnásobkem, takže se dá očekávat, že i další hry se postupně budou dostávat z PlayStationu na PC.

Mimo své platformy a PC se Sony chce hodně věnovat mobilním zařízením, protože tam je trh čím dál větší a některé tituly vydělávají neskutečné peníze. Pak se nemůžeme divit, že do roku 2025 chce Sony, aby zhruba pětina její softwarové produkce byla pro mobilní zařízení. Tomu by měla pomoci spolupráce se zavedenými mobilními vývojářskými studii a rozšíření do více regionů pod hlavičkou PlayStation Studios. Vše má zastřešovat nově vznikající tým pro mobilní zařízení, který bude mít na starosti sjednocení a nastavení správné vývojové cesty.

Velké výsledky Sony také očekává od živých služeb, což jsou hry, které se postupně vyvíjí a mění (třeba Call of Duty Warzone, Fortnite, nebo PUBG). Do roku 2025 by měly investice do her tohoto typu tvořit polovinu investic do PlayStationu 5. Důvodem, který k tomu Sony vede jsou stále se zvyšující příjmy z free-to-play titulů, které nyní dělají už 25 % obchodů v PS Store. Do roku 2023 bychom se měli dočkat minimálně tří her tohoto typu a o dva roky později by to mělo být už 12.

Jak je vidět, plány jsou celkem dobře narýsované, ale hlavně by Sony neměla zapomínat na svou platformu a na tvorbu kvalitních her. Microsoft totiž nespí a navíc slušně zatápí pod kotlem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.