Sony oznamuje spolupráci s Discordem | Novinky

Sony oznamuje spolupráci s Discordem

  • 3. 5. 2021, 20:05
  • Jaroslav Pazdera

Příští rok se můžeme těšit na úzké propojení konzolí Sony a tohoto komunikačního gigantu.

Sony ústy svého prezidenta Jima Ryana oznámila spolupráci se společností Discord. Ta se specializuje na hlasovou komunikaci a chatování a měsíčně ji využívá kolem 140 milionu uživatelů. Nově bychom se tak měli dočkat propojení konzole PlayStation a právě aplikace Discord přímo na úrovni softwaru. Dá se tak očekávat, že Sony využije zkušenosti s audio komunikací na vylepšení svých schopností a komunit a také mobilních aplikací. Na první funkce si budeme muset počkat na začátek příštího roku, ale že to Sony myslí vážně ukazuje i to, že investovala část financí právě do samotného Discordu.

Připomeňme, že nedávno se mluvilo o prodeji celého Discordu například Microsoftu (za deset miliard dolarů), ale tyhle diskuze byly rázně utnuty s tím, že firma zůstává samostatná. Nyní to tedy dává větší smysl, protože uzavřela dohodu s přímým konkurentem. Tak se nechme překvapit, co z toho bude.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.