Sony očekává, že obě generace konzolí poběží souběžně po tři roky | Novinky

Sony očekává, že obě generace konzolí poběží souběžně po tři roky

  • 11. 11. 2020, 19:42
  • Jaroslav Pazdera

Můžete být klidní, vaši PS4 zatím nemusíte vyhazovat ani s ní podkládat skříně.

V rozhovoru pro japonský magazín AV Watch se zástupce Sony Hideaki Nishido dotknul ožehavého tématu trvanlivosti stávající generace konzolí. Podle něj je důležité zachovat existující podporu, protože základna majitelů konzole PS4 je obrovská a prodalo se přes 100 milionů kusů. Díky tomu se podle něj ještě zhruba tři roky můžeme spolehnout, že poběží současná podpora stávající konzole, ale samozřejmě budou už vycházet některé exkluzivní tituly také pro novou.

Podle Hideakiho se nemusíme bát si koupit PS5 co nejdříve to půjde, protože drtivá většina her, která vyjde třeba pro PS4, bude fungovat samozřejmě také na nové konzoli. Je ale také jisté, že ti, kteří si novou konzoli hned nepořídí, si nebudou moci zahrát úplně všechny nové hry, ale k tomu se znovu vyjádřil Hideaki s tím, že studia jsou samozřejmě motivována vydávat hry na obě generace a že drtivá většina PS5 exkluzivních titulů bude přímo od studií Sony, tedy rozhodně nepůjde o nějakou majoritu titulů.

Pokud to máme shrnout, tak není nutné hned PS5 kupovat, ale až bude příležitost, tak jen do toho.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.