Sony nedovolilo streamerům v japonsku podívat se na rozhraní a mění tamní zažitou specialitu | Novinky

Sony nedovolilo streamerům v japonsku podívat se na rozhraní a mění tamní zažitou specialitu

  • 5. 10. 2020, 14:28
  • Martin Nejedlý

Do vydání konzole zbývá něco kolem čtyřiceti dní, pokud bereme vydání v Japonsku a USA, ale stále jsme neviděli skoro nic z ovládání konzole.

Sony je ohledně rozhraní připravované PlayStation 5 tajemná jako hrad v Karpatech a doteď jsme z něj neviděli prakticky nic. Nyní, když je v Japonsku velká akce, kdy tamní streameři mají možnost si vyzkoušet hry jako Astro's Playroom a Godfall, jsme tak nějak předpokládali, že se dozvíme více i v tomhle směru. Ale chyba lávky!

Sony nedovolilo testerům ani se na rozhraní podívat a konzole měly dokonce zablokované tlačítko "Share", takže ani nebylo možné se podívat, co nabídne konzole v tomto směru. Jsou jen dvě možnosti, které nás napadají. Sony si chce nechat rozhraní jako trumfové eso těsně před začátky prodeje a nebo je rozhraní v takovém stavu, že ho radši nikomu neukazuje a desítky lidí někde v temných kancelářích makají dnem i nocí na tom, aby vše dali do pořádku. Doufejme, že se jedná o první variantu.

Druhá zajímavá věc se týká ryze Japonska a je to změna potvrzovacího tlačítka. Zatímco všude na světě se obecně používá tlačítko X jako potvrzovací pro všechny nabídky a přechody, tak v Japonsku už dlouhých 26 let potvrzují tlačítkem s kolečkem, které se u nás naopak používá pro krok zpět nebo zrušení. U PS5 se ale Sony rozhodla vše změnit a na celém světě sjednotí potvrzování na X a rušení na kolečko. Asi si ale umíte představit, jaký s tím budou mít problém tamnější hráči a jak dlouho jim bude trvat, než si zvyknou mačkat jiná tlačítka.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.