Sony má skoro 50 milionů uživatelů platících si PS Plus | Novinky

Sony má skoro 50 milionů uživatelů platících si PS Plus

  • 28. 10. 2020, 16:29
  • Jaroslav Pazdera

Ve své poslední finanční zprávě se firma pochlubila velmi slušným počtem předplatitelů a hlavně stabilním růstem.

PS Plus je jedním z velkých lákadel Sony pro jejich konzoli PlayStation. V aktuální finanční zprávě tak určitě majitele firmy potěšilo, že službu si měsíčně předplácí 45,9 milionu hráčů. Oproti začátku roku, je to nárůst skoro milion nových zákazníků a oproti stejnému termínu v loňském roce je to téměř 9 milionů.

Samotná PlayStation Network má 107 milionů měsíčních aktivních hráčů, což je sice lehký pokles oproti předchozímu čtvrtletí, ale pořád se jedná o velmi slušná čísla, hlavně letos hodně ovlivněná pandemií Covid, která se přelévá po zeměkouli z místa na místo.

Výhled do budoucna je ale více než růžový, protože s příchodem PS5 se dá očekávat další nárůst platících zákazníků, které přivede především PS Plus Collection, tedy sada her z PS4, které si na PS5 můžete okamžitě zahrát v rámci jediné platby za PS Plus.

Z finanční zprávy se ukazuje ještě jedno zajímavé číslo a to je skoro 114 milionů konzolí PS4, které byly expedovány a prodány zákazníkům. Zájem v posledních měsích sice opadá, ale to je jasné, protože spousta hráčů čeká rovnou na PS5.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.