Sony kupuje studio Bungie, tvůrce Destiny a Halo | Novinky

Sony kupuje studio Bungie, tvůrce Destiny a Halo

  • 31. 1. 2022, 19:27
  • Jaroslav Pazdera

Sony vrací úder a kupuje studio, které přivedlo hraní na Xbox.

Co se týká ceny obchodu, 3,6 miliardy dolarů, je to sice malá reakce, ale není vůbec špatná, protože studio Bungie je zodpovědné třeba za kultovní Xboxovou sérii Halo, nebo poměrně úspěšné akční Destiny, na které spolupracovalo s Activisionem. Sony si tak do svého portfolia přidá studio, které skutečně umí dělat akční hry a třeba bychom se konečně mohli dočkat nového dílů dávno uspané série Killzone! Prozatím jen víme, že Bungie a Sony jsou na stejné vlně co se týká nových sérií a připravených projektů.

Dle prohlášení samotného studia si ale chtějí zachovat určitou neutralitu a dále pracovat na hrách, které "budou dostupné pro hráče, ať hrají kdekoliv". Současně studio zahájilo nábor dalších pracovních sil a dle svých slov se brzy chce stát globálním zábavním hráčem, který bude mít velkou relevanci. Docela zajímavé zvraty za poslední týdny ne?

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.