Shrnutí prvních zahraničních recenzí Cyberpunk 2077 | Témata

Shrnutí prvních zahraničních recenzí Cyberpunk 2077

  • 7. 12. 2020, 18:56
  • Jan Válek

Skončilo embargo a několik zahraničních serverů přineslo recenze jedné z nejočekávanějších her roku. Jak obstála?

Okamžik konce embarga na zveřejnění recenzí padnul dnes v 18:00. Bohužel jsme nebyli mezi vyvolenými a stále čekáme, až nám distributor dodá review kód Cyberpunku 2077. Každopádně kopie her byla tentokrát dopředu poskytnuta opravdu velmi malému počtu světových médií. A především – v předstihu byla distribuována pouze PC verze, na konzoli PlayStation zatím nikdo hru nerecenzoval.

Začneme od nejvyššího hodnocení, které udělil server VG247. Známka 10/10 jasně vypovídá o tom, že hra splnila vysoká očekávání. „Uprostřed tak velkého očekávání a informování je snadné se nechat unést tím, že Cyberpunk 2077 je lepší než tomu je ve skutečnosti. Zážitek ze hry je ale skvělý, přestože určité prvky nejsou dokonalé. Hra oslňuje mírou detailů a poutavých příběhů. V Cyberpunk 2077 je toho spoustou k vidění a dělání a je to druh RPG, kde hodiny ubíhají, což je přesně to, co potřebujeme k dokončení roku 2020.“

Zdroj: CD PROJEKT RED

Vysoká hodnocení udělil i server GameInformer a IGN – oba shodně 9/10. První zmíněný server o hře konkrétně v závěrečném hodnocení píše: „Cyberpunk 2077 je občas temný a znepokojivý (až děsivě), ale většina jeho obsahu je fascinující a nabitá hloubkou prostřednictvím různých RPG systémů a tradic. Dobře jsem si užíval čas v Night City a Johnny Silverhand je skvělým partnerem. Nedostalo mě to jako The Witcher 3: Wild Hunt, ale stále je to pekelné otevření toho, z čeho snad bude nová série.“

Recenze na serveru IGN vyzdvihuje ohromující množství možností upravitelnosti postavy a přístupu k úkolům i konfrontování nepřátel. „Vaše rozhodnutí mohou mít hmatatelný a přirozený dopad jak na svět kolem vás, tak na příběhy lidí, kteří jej obývají. Tyto příběhy mohou být emotivní, vtipné, temné, vzrušující a někdy i všechny tyto věci najednou. Hlavní je možná kratší, než se očekávalo, když se zaměříte jen na něj, ale množství vedlejších úkolů dostupných téměř od začátku může mít překvapivě silný účinek. Je škoda, že frustrující časté chyby mohou občas zabít jinak dobře nastavenou náladu, ale působivě flexibilní design Cyberpunk 2077 z něj dělá opravdu pozoruhodné RPG.“

Trošku chladnější hodnocení udělil server GameSpot – 7/10. Jako tradičně je tak poněkud přísnější. Dle jejich názoru je těší se dostat do světa Cyberpunk 2077 a vadí jim mnohdy povrchní přístup k mnoha činnostem i k dění okolo vás. Hra je prý v mnoha ohledech až přeplácaná a některé věci by tam ani nemusely být.

Zdroj: CD PROJEKT RED

Nejvíce kritický ze všech serverů byl GamesBeat, který recenzi krátce shrnuje následujícími slovy: „Myslím, že Cyberpunk 2077 přináší velkorozpočtové herní vzrušení, které mnoho lidí hledá. Ale v několika klíčových oblastech pro mě zaostává a mnoho z toho je vedlejším produktem jejích ambicí.“ A z toho důvodu udělili pouze hodnocení 6/10.

Aktuálně po zveřejnění prvních recenzí, které jsou, jak již bylo řečeno jen z PC verze, si hra drží hodně vysoké hodnocení 91% dle serveru Metacritics v době psaní tohoto článku.

Na závěr dodáme, že samozřejmě i my pro vás recenzi Cyberpunk 2077 chystáme a vyzkoušíme ho jak na PlayStation 4, tak PlayStation 5. Nová generace si sice na svoji verzi ještě počká, ale i tak by tam hra měla běžet o něco lépe a minimálně s kratším načítáním.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.