Seriál Last of Us zatím sklízí ta nejlepší hodnocení | Novinky

Seriál Last of Us zatím sklízí ta nejlepší hodnocení

  • 10. 1. 2023, 20:33
  • Jaroslav Pazdera

Tohle by mohla být konečně ONA herní adaptace.

Už 16. ledna dorazí na HBO Max první díl (nebo dva) nového seriálu podle herní série Last of Us. Už trailery nás drží maximálně napnuté a vypadá to, že poslední týden bude skutečně kritický. Někteří zástupci zahraničních médií totiž již měli možnost seriál vidět a mluví o tom nejlepším, co kdy podle her vzniklo.

Například obří filmový magazín Empire seriál hodnotí jako nejlepší herrní adaptaci, který kdy vznikla a vyzdvihuje fantastické prostředí a atmosféru apokalypsy. S hodnocením rozhodně nešetří a uděluje 10/10 stejně jako Collidor nebo Radio Times. O jeden bod méně, tedy 9 z 10 dává mediální gigant IGN, který mluví o dechberoucí adaptaci, která vystihuje podstatu a pozadí příběhu a nechá vyniknout skvělé herectví hlavní dvojice - Pedro Pascal a Bella Ramsey. Herce oceňuje i magazín Gizmodo, který svou recenzi shrnul obdobnými slovy "Nejlepší videoherní adaptace všech dob" a oceňuje, jak autoři dokážou zdánlivě běžné věci zasadit do temného příběhu a tím jim dodat velkou váhu.

Lehce kritický je magazín Hollywood Reporter, který upozorňuje, že fanoušci videohry občas poznají někeré události nebo místa naprosto přesně podle herní předlohy. Pro někoho to může být pozitivum, pro jiné negativum. Jinak ale mluví o skvělé herní adaptaci, nádherném světě a skvělém příběhu o zoufalství, ale i naději.

Samozřejmě nejlepší hodnocení si uděláme sami, až budeme moci shlédnout kompletní seriál, ale HBO do něj investovalo nemalé prostředky a je vidět, že s ním chce udělat díru do světa. Tak doufejme, že to nepokazí a těšme se na 16. ledna.

Zdroj: oficiální web distributora
Zdroj: oficiální web distributora
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.