Returnal bude novou herní značkou, zamíří exkluzivně na PS5 | Novinky

Returnal bude novou herní značkou, zamíří exkluzivně na PS5

  • 12. 6. 2020, 07:05
  • Redakce

Projekt, který určitě doporučujeme sledovat, se představuje na traileru a prvních screenshotech.

Vývoj Returnal probíhá ve studiích Housemarque, kteří se Sony spolupracovali i při uvedení PS4 na trh. Podobné role se zhostí i s novou generací konzole, na níž chystají naprosto odlišný typ hry.

Konkrétnějších informací kromě vydaného traileru zatím příliš není. Záběry z hraní tak například dokládají, že půjde o střílečku z pohledu třetí osoby se silným zaměřením na vyprávění a příběhovou stránku. Protagonistka uvízla ve smyčce, kdy neustále dokola prožívá svoji vlastní smrt po nehodě, která ji dostala na podivnou novou planetu. Pokaždé když se znovu a znovu probouzí z této hrůzostrašné smyčky, zdá se být planeta jiná.

Okolní svět – mimochodem vizuálně opravdu nádherný – se stává její součástí a ovlivňuje její mysl. A čím déle zde je, tím více se vytrácí zdravý rozum. Jedinou možností je tak bojovat, s okolním světem i sebou samotnou. První gameplay trailer ukazuje i malou ochutnávku přímo ze soubojů, a tak si ho určitě pusťte. V soubojích půjde instinktivně přepínat mezi různými režimy střelby pomocí adaptativní spouště na ovladači a pokud zemřeme, lze se opět snadno a rychle vrátit zpět do akce. Vzhledem k relativně velkému prostoru Returnal během prezentace a také faktu, že půjde o PS5 exkluzivní titul, očekáváme, že dostane tato nyní ještě neznámá značka, nezklame.

Returnal se zároveň stalo pro nás největším překvapením konference, zatímco pokračování velkých jmen fanoušci vždy přivítají s otevřenou náručí, my jsme rádi u startu (doufejme) nového hitu. Ohledně datumu vydání zatím nepadlo ani slovo.

Returnal - Announcement Trailer | PS5
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.