Remake prvního dílu The Last of Us pro PlayStation 5 vypadá skvěle | Novinky

Remake prvního dílu The Last of Us pro PlayStation 5 vypadá skvěle

  • 15. 6. 2022, 17:24
  • Jaroslav Pazdera

Jste ale ochotni koupit si potřetí stejnou hru za plnou cenu?

První díl jedné z nejlepších herních sérií na PlayStationu The Last of Us vyjde 2. září 2022 v remaku pro PlayStation 5. Bude to vlastně třetí vydání, protože hra vyšla kdysi dávno pro PlayStation 3, následně byla remasterována pro PlayStation 4 a nyní vyjde v next-gen verzi pro pětku. Sluší se připomenout, že to nebude žádná aktualizace zdarma, ale remake za plnou cenu (cca 70 dolarů). To samozřejmě trochu budí vášně, protože se jedná prakticky o tu samou hru, jen v novém kabátku. Sony ale tvrdí, že hru kompletně předělali, přidali podporu moderní konzole, haptickou odezvu a 3D zvuk a tím pádem se jedná prakticky o nový titul.

Na finální soud si musíme počkat, ale minimálně co se týká grafiky, tak je vidět, že změny budou skutečně pořádné. Ať už se podíváme na oficiální obrázky nebo na krátké video, které porovnává jednu z hlavních postav Tess mezi PlayStation 3 a 5, tak je vidět, že grafika šla o hodný kus dopředu. Zásadní změnou navíc bude, že všechny cutscény už nebudou předrenderované, ale vše pojede v enginu hry v reálném čase, což také přidá realističnosti. V září tedy uvidíme, jestli se Sony jejich plány vyplatí.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.