Remake Alone in the Dark přinese některé změny původní hry | Videa

Remake Alone in the Dark přinese některé změny původní hry

  • 12. 8. 2022, 23:09
  • Jaroslav Pazdera

Autoři chtějí, aby byla hra přístupnější a odpovídala moderním postupům.

THQ Nordic v rámci své akce Showcase ukázalo nové záběry z připravovaného remaku Alone in the Dark. O něm víme, že bude mít sice podobnou kostru příběhu, ale nedojde na sebevraždu, která byla hlavním tahounem původní hry, ale místo toho se podíváme do léčebny pro bohaté, kde se dějí podivné věci. Příběh píše ostřílený spisovatel, který pracoval například na hrách Soma nebo Amnesia. Ten chce zachovat původní možnost hrát za dvě postavy a dokonce budou mít i trochu odlišné příběhy. Hra bude opět situována do New Orleans, takže se těšme na odpovídající jazzový soundtrack.

Jako v původní hře bychom se měli dočkat kombinace průzkumu prostředí, a to jak domu tak jeho okolí, nějaké ty hádanky a také souboje. Vývojáři dokonce pro Gamescom připravili hratelnou demoverzi, která nebude přímo ze samotné hry, ale měla by navnadit na podobnou atmosféru beze strachu, že se prozradí něco z příběhu. Je možné, že se pak demoverze dočkáme i všichni ostatní.

Nové Alone in the Dark vypadá hodně nadějně ať už najmutím těch správných lidí, lehkou modernizací příběhu, ale i snahou skrýt spoilery. Zatím nevíme, kdy vyjde, ale dá se očekávat, že v příštím roce. Resident Evil tak dostane konkurenci, což je jedině ku prospěchu věci.

Alone in the Dark | Announcement Trailer
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.