PS5 možná v Americe vyjde dříve, než ve zbytku světa | Spekulace

PS5 možná v Americe vyjde dříve, než ve zbytku světa

  • 6. 9. 2020, 12:46
  • Jaroslav Pazdera

Nasvědčují tomu dvě zdánlivě drobné události, které ale souvisí.

Všímaví diváci a čtenáři si všimli dvou zajímavých situací, které se potupně objevily. První se objevila v traileru na Call of Duty: Black Ops Cold War, který byl nahrán na PlayStation youtube kanál. Na jeho konci bylo zmíněno, že v rámci USA a Kanady můžeme PS5 verzi čekat o "holiday 2020", což pro spojené státy znamená hlavně díkůvzdání, a zbytek světa "později 2020". Tato verze traileru už byla stažena a je nyní soukromá a nová verze už tuto informaci neobsahuje. Níže ale můžete vidět snímek z Twitteru uživatele, který byl dostatečně rychlý.

Na druhou změnu přišel server Games Radar, který si všiml, že na oficiální PS5 stránce pro Spojené království se změnilo datum "holiday 2020" na "později 2020". Je tu možná varianta, že výraz "holiday" byl pro Evropu příliš matoucí, takže se to změnilo na pochopitelnější termín, ale je tu také druhá varianta, která v kuloárech už pár dní rezonuje. Sony i Microsoft kvůli koronaviru mají problémy s distribucí konzolí a tak bude prodej PS5 zahájen separátně prvně v Americe a Kanadě a poté až ve zbytku světa. To by pro nás samozřejmě nebylo úplně potěšující, nicméně dokud to nebude oficiálně oznámeno, nebudeme vědět nic jistě.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.