PS5 kompatibilní ovladač SCUF snad již brzy | Novinky

PS5 kompatibilní ovladač SCUF snad již brzy

  • 5. 5. 2021, 17:07
  • Jan Válek

Půjde o první alternativní ovladač pro PlayStation 5?

Přestože většina hráčů má ráda a preferuje originální Sony ovladače u PS4 i PS5, tak někteří dávají přednost alternativním kouskům od jiných výrobců. Pro předchozí generaci byla a stále je nabídka docela široká, nicméně zatím žádný ovladač kromě originálního DualSense nepodporuje PS5 hry. Podle šéfa společnosti Corsair se však snad již brzy jednoho dočkáme, a to od známé americké značky SCUF. „Pracujeme na to, abychom mohli co nejrychleji vydat vlastní PS5 ovladač,“ prozradil nedávno nově jmenovaný šéf společnosti Andy Paul.

„Nemáme zatím přesný termín vydání, ale domnívám se, že na trhu budeme ve srovnání s konkurencí docela brzy,“ dodal ještě Paul. Datum sice neznáme, ale je to vůbec první oficiální zmínka a potvrzení, že na svém PS5 ovladači aktivně pracují. Zajímavé bude i to, jestli jejich produkt nabídne také haptickou zpětnou vazbu a adaptivní spouště jako je tomu u originálního DualSense pro PS5.

Značka SCUF si především v oblasti PS4 ovladačů získala skvělé jméno a postavení. Do velké míry si určitě svoji pozici chce chránit i Sony a stále platí, že originální ovladač bude jasnou volbou pro hlavní masu. Tyto alternativní výrobce volí především hráči online akčních her, kdy jednou z důležitých předností bývá větší počet tlačítek na ovladači, případně zadní pádla. Stejně tak bývají alternativní ovladače ještě odolnější, s větší výdrží a stavěné na aktivní hraní především stříleček, ale také výrazně dražší. Obecně se očekává, že Sony možná ještě v letošním roce přijde s dalšími barvami PS5 DualSense, který je prozatím dostupný pouze v základní bílé barvě. Zatímco s dostupností zásob samotné konzole PlayStation 5 jsou stále velké problémy a nejsou expedované ani objednávky z loňského podzimu, v případě originálních ovladačů je situace jiná a celou dobu je mají všichni prodejci běžně skladem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.