PS5 hry nebudou podporovat VR set | Novinky

PS5 hry nebudou podporovat VR set

  • 31. 10. 2020, 18:13
  • Jaroslav Pazdera

Zatím to vypadalo, že majitelé VR setu budou normálně pokračovat s jeho používáním, ale nebude to tak snadné.

Obecně se předpokládalo, že vzhledem k tomu, že jde PS VR set připojit i k PS5 a Sony dokonce distribuuje redukce pro připojení původní kamery, že bude možné s využíváním VR dále pokračovat. Jak se dnes ukázalo, nebude to tak jednoduché, respektive pojďme si to říct narovinu, pro PS5 tituly to nepůjde vůbec. Jak se totiž ukázalo skrze vyjádření sony pro portál UploadVR, PS5 hry nebudou umět s VR setem pracovat.

Stanovisko se objevilo v souvislosti s Hitmanem 3, který také podporuje virtuální realitu, ale pokud si ji budete chtít zahrát na PS5, budete muset sáhnout po PS4 verzi v režimu kompatibility. To samé platí o No Man's Sky: Next Generation a to paradoxně za situace, že obě zmíněné hry nabízí update na PS5 verzi, pro majitele stávající verze, zdarma. Teoreticky tak budete muset buď mít na konzoli obě varianty jedné hry - jednu pro VR a jednu na lepší technické zpracování a nebo zkrátka buď VR vyhodit, nebo jej použít a vzdát se lepších, PS5, verzí. Navíc to znamená i do budoucna, že pokud si budete chtít zahrát VR hry, musíte kupovat PS4 verze, pokud budou dostupné.

Zatím to tedy vypadá pro VR na PS5 mizerně a zřejmě žádná další VR hra nevznikne. Sony ale dále s virtuální realitou počítá a v budoucnosti určitě přijde novější verze, hned to ale nebude.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.