PS5 bude pořádný macek ve srovnání s dalšími konzolemi | Novinky

PS5 bude pořádný macek ve srovnání s dalšími konzolemi

  • 20. 9. 2020, 22:15
  • Jaroslav Pazdera

Díky umu jednoho grafika se můžeme podívat, jak bude vypadat PS5 mezi jinými konzolemi a také v přímém porovnání s PS4.

O tom, že PS5 bude poměrně velká konzole, víme už hezkou dobu. Ale až nyní, díky jednomu šikovnému ilustrátorovi máme představu, jak tento obří kousek hardwaru zapadne do našeho obýváku. Vzal totiž známé velikosti konzole a namodeloval ji společně s poměrně běžnou 30" televizí a dalšími konzolemi do ukázkového obrázku. Můžeme tak vidět, že oproti PS4, Xboxu Series X i třeba Nintendu Switch je to skutečně gigant a ne nadarmo se jedná o největší konzoli od Sony. Především v poloze naležato je skutečně hodně vysoká a řada hráčů bude mít problém dostat ji nějak do standardních skříní a poliček pro elektroniku. Ostatně jak vidíte, je skoro stejně vysoká jako "třicítka" televize i s nožičkami. Spoustu porovnávacích obrázků v pozici "naležato" i "nastojato" najdete na níže vloženém Tweetu.

Zajímavost

Orientační rozměry PS5 jsou: 39cm na výšku, 26cm hloubka a 10cm šířka.

Důvod, proč je konzole tak veliká, je samozřejmě známý. Již dříve jsme se dozvěděli, že PS5 se umí skutečně hodně zahřát a potřebuje odpovídající prostor pro chlazení. Holt společně s nárůstem výkonu narůstají i další potřeby, fyzika nejde obejít.

PlayStation 5 se začne prodávat 12.11. v Americe a u nás o týden později, takže potom si ji konečně budeme moci osahat naživo.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.