První pohled na rozhraní a obraz PSVR2 | Novinky

První pohled na rozhraní a obraz PSVR2

  • 28. 7. 2022, 13:45
  • Jaroslav Pazdera

Brzy se máme těšit na spoustu nových informací a datum vydání.

Sony začíná trochu poodhalovat pohled na připravovanou další generaci své virtuální reality PSVR. Jak celé zařízení bude vypadat už víme z dřívějška, ale jak bude vypadat rozhraní a vůbec pohled skrze herní helmu, vidíme prvně.

Mimo pohledu ze zařízení jsou tu i nějaké zajímavé funkce. Jednou z nich je See-Through View, který se aktivuje buď skrze konzoli nebo speciální tlačítko na helmě a ta vám zobrazí průhled do reálného prostředí. To pomůže najít třeba ovladače, uklidit věci pod nohama nebo si trochu oddychnout, pokud by na váš dorazila závrať bez toho, abyste si sundavali pravně vyrovnanou helmu.

Druhou šikovnou funkcí je možnost vymezit si herní prostor, ve kterém si nastavíte kde se smíte pohybovat, kde je třeba nábytek a podobně. Headset vás pak dokáže informovat, že jste moc blízko a nenarazíte například do skříně.

Poslední do trojice představených funkcí je možnost skrze režim Cinematic Media sledovat skrze helmu také média, která nejsou připravena pro VR. Ta si budete moci pustit na velké virtuální obrazovce o FullHD rozlišení a sledovat tak třeba film nebo něco jiného.

Ani jedna ze zmíněných funkcí není zcela zásadní, ale je vidět, že vývojáří nad vším skutečně přemýšlí a snaží se vše vyladit do posledního detailu.

Brzy bychom se navíc měli dozvědět datum začátku prodeje a také seznam her, na které se můžeme těšit.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.