První informace o velkém patchi 1.2 pro Cyberpunk 2077 | Videa

První informace o velkém patchi 1.2 pro Cyberpunk 2077

  • 20. 3. 2021, 12:00
  • Jaroslav Pazdera

Opravy a vylepšení by se měla dočkat policie, řízení a mnoho dalšího.

Je to už prakticky tři měsíce, co byl Cyberpunk odstraněn z PS Store pro svůj tragický technický stav především na základních verzích PS4. Zatímco my jsme si hru na PlayStation 5 celkem užili, i když problémů by se našlo dost, spousta hráčů na starších konzolích tu možnost ještě vůbec neměla. A právě připravovaný patch 1.2 by měl řadu věcí opravit a vylepšit hratelnost. Prozatím jsme se dočkali jen prvních informací, co bude patch obsahovat.

Zásadní změny by se měla dočkat policie, která je v celé hře hodně tragická. V základu, jakmile něco provedete, se vám začnou objevovat policejní síly všude kolem vás a nemáte šanci jim zmizet. Nově to bude trochu upraveno a prvně se na scéně objevi hlídací drony a následně se budou objevovat i policejní jednotky. Na oficiálním videu je vidět, jak to bude fungovat, ale i tak, když se pořádně podíváme, tak se jednotky v dálce spawnují, místo toho, aby regulérně dorazily jako třeba v GTA. Nicméně zlepšení to určitě je.

What's new in Night City [Patch 1.2] #1

Vylepšení se také dočka řízení vozidel, i když to ovlivňuje především hráče, kteří mají nižší FPS a to jsou opět především starší konzole, případně slabší PC. Podle CD Projektu se totiž ukázalo, že počet fps výrazně ovlivňuje to, jak se dají auta ovládat a tak provedli sérii optimalizací, které by měly zajistit, že řízení bude konzistentní už od 20 fps. Navíc do nastavení přibyl posuvník, kterým si budete moci nastavit ovladatelnost vozu. Vozů se týká i další úprava, kdy by mělo být možné dostat zaseknuté auto například z obrubníku nebo špatného terénu. Momentálně to zpravidla končilo tak, že jste auto nechali být a našli si jiné. V novém patchi by mělo být umožněno auto vysvobodit, i když na oficiálním videu to vypadá docela podivně.

What's new in Night City [Patch 1.2] #3

O dalších úpravách hry toho prozatím moc nevíme a jak padlo už dříve, patch byl navíc odložen kvůli hackerskému útoku na CD Projekt, takže ani nevíme, kdy tato velká úprava do hry dorazí. Každopádně určitě nabídne mnohem více věci, než ty zatím představené a patch log bude slušně dlouhý. Doufejme navíc, že to hru konečně trochu upraví, aby se vrátila do PS Store a mohli si ji zahrát i další hráči, protože v jádru je to skvělá hra, kterou pokazilo překotné a nedoladěné vydání.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.