Project 007 nebude vycházet ze žádné filmové předlohy | Novinky

Project 007 nebude vycházet ze žádné filmové předlohy

  • 26. 1. 2021, 14:54
  • Jaroslav Pazdera

A to dokonce ani hlavní hrdina.

IO Interactive momentálně slaví velké úspěchy se svým závěrem trilogie Hitman (více v naší recenzi) a může plynule přejít na další projekt. Tím by měla být plnohodnotná bondovská hra 007 Project, která byla oznámena teaserem vloni na podzim. Novinkou, kterou server vg247 vytáhl z rozhovoru pro dánský magazín Dr.dk, je to, že hra nebude na motivy žádného z filmů a příběh by měl být zcela unikátní právě pro herní zpracování. Údajně je tak dobrý, že by měl pokrýt celou trilogii, což bychom mohli brát jako závazek, že her bude více.

Project 007 - Teaser Trailer

Stejně tak studio dostalo povolení, aby hlavní hrdina byl zcela unikátní postava bez jakékoliv spojitosti s herci, kteří hráli ve filmech. Ostatně majitelé práv údajně chtějí do herního průmyslu skutečně šlápnout a mají zájem, aby hra byla kvalitní. Scénář šel prý přímo k producentce Barbaře Broccoli, vdově po legendárním producentovi a té se vše moc líbilo, stejně jako historie a předchozí práce studia IO.

Z dřívějška navíc víme, že hra poběží na interním Glacier enginu, na kterém funguje i aktuální Hitman, takže vzhled hry by mohl být lahoda pro oko. Ostatně stačí si představit Hitmana III, místo hlavního hrdiny dát Bonda v obleku, přidat nějaké technické vychytávky a lehce upravit hratelnost a hra je na světě. Studio navíc cílí především na next-gen konzole, takže víme, že hra vyjde na PlayStation 5 a o "čtyřce" zatím nepadlo ani slovo. Navíc ani netušíme, kdy by hra mohla vyjít a pokud by to bylo letos, asi bychom byli hodně překvapeni.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.