Prodeje v Rusku pozastavují Ubisoft, Activision i Take-Two Interactive | Novinky

Prodeje v Rusku pozastavují Ubisoft, Activision i Take-Two Interactive

  • 9. 3. 2022, 08:00
  • Martin Nejedlý

Další herní společnosti se po vlastní linii připojují k omezování Ruska.

Přestože ruský trh je pro všechny velkým zdrojem příjmů, tak i herní společnosti se přidávají k restrikcím.

Z aktuálních společností, které jsou nově na seznamu zúčastněných s blokací tamního trhu, se jako první přidalo Activision. Vzhledem k pokračujícímu konfliktu se rozhodli pozastavit prodeje her a herního obsahu na území Ruska a Běloruska. Kromě toho sdělila firma ve zprávě svým zaměstnancům, že zvýší aktuální poměr v jakým z vlastních zdrojů dotuje finanční pomoc z 2:1 na 10:1 v příštím týdnu. Chce tak motivovat, aby lidé posílali finanční podporu.

Ubisoft ve vyjádření příliš detailů nerozebíral, jen sdělil, že se rozhodl pozastavit prodeje v Rusku. Tento vydavatel má zároveň na Ukrajině dvě vlastní studia (v Kyjevě a Oděse), těmto lidem nabízí pomoc při přesunu do okolních zemí.

Konečně třetí v nadpisu zmíněná firma Take-Two Interactive vydávající se radikální cestou a již spustily kroky mající za cíl pozastavit nové prodeje, instalace i marketingovou podporu napříč všemi značkami. V této souvislosti zmiňme, že jejich Gran Theft Auto V je třetí nejoblíbenější hrou v celém Rusku.

Společnost Sony zatím oficiálně nic nepotvrdila, byť jak jsme vás informovali, Gran Turismo 7 tam prozatím nevyšlo. Prodeje však už zastavily firmy jako EA, Microsoft, CD Projekt Red, Epic Games či Nintendo.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.