Při spuštění prodejů nebude PS5 podporovat 3D zvuk skrze reproduktory vaší TV | Novinky

Při spuštění prodejů nebude PS5 podporovat 3D zvuk skrze reproduktory vaší TV

  • 6. 10. 2020, 19:38
  • Jaroslav Pazdera

3D zvuk je jedno z lákadel nové konzole, ale v době spuštění bude fungovat jen částečně.

Jedna z nových technologiích, kterou se Sony chlubí v propagačních materiálech k PS5 je 3D audio. V aktuálním blogovém příspěvku jsme se dozvěděli celou řadu novinek ohledně podpory a funkčnosti této technologie. Funkce zvaná Tempest 3D Audio engine dokáže jakákoliv sluchátka proměnit na zařízení s 3D zvukem. Nejlepší podle Sony je samozřejmě jejich vlastní Pulse 3D headset, nicméně fungovat by měl jakýkoliv jiný headset zapojený přes USB nebo přes jack do ovladače DualSense. Kvalitní zařízení je jedna věc, ale druhou věcí je nutnost podpory ze strany vývojáře hry. Z těch aktuálně oznámených je to například Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Demon's Souls a několik dalších.

Zdroj: oficiální web distributora

Pak je tu ale další věc a to je emulace 3D zvuku ze standardních reproduktorů vaší televize. Tady bohužel přijde zklamání, protože virtuální prostorový zvuk je teprve ve vývoji a dorazí někdy v budoucnosti po začátku prodeje konzolí. Ten je plánován v našich končinách na 19. listopadu a pokud jste si konzoli ještě nepředobjednali, letos ji pravděpodobně nebudete mít šanci získat, protože zásoby budou dost slabé.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.