Přehled světových recenzí akčního Returnal | Novinky

Přehled světových recenzí akčního Returnal

  • 29. 4. 2021, 18:56
  • Jaroslav Pazdera

Vypadá to na další PlayStation 5 exkluzivní pecku!

Zítra vychází akční RPG Returnal a jelikož dneškem padlo embargo, objevila se celá řada recenzí. Podle dosavadních výsledků to vypadá na hodně velký úspěch a recenze se zpravidla schodují, že je před námi povedená akční hra s velmi zajímavým světem, jeho pravidly a mnoha různými schopnostmi. Pozadu nezůstává ani příběh, který hýří tajemností a zajímavým vyprávěním.

Zdroj: Sony Interactive Entertainment

IGN

IGN ale například poznamenává, že některé pasáže jsou poměrně dlouhé a pokud zemřete, strávíte více času nastavováním schopností, než samotnými souboji. Navíc není možnost hru si uložit jinak, než uspat konzoli.

8/10 - https://www.ign.com/articles/returnal-review

Gamespot

Gamespot zase velmi pozitivně hodnotí příměřenou strašidelnost hry a vyprávění příběhu, ale negativně hodnotí velkou náhodnost, se kterou před vás hra sází schopnosti a zbraně. A na tom záleží, jak se vám při tomto běhu povede. Jinak ale i Gamespot hovoří o pravděpodobné hře roku.

9/10 - https://www.gamespot.com/reviews/returnal-review-live-die-repeat/1900-6417669/

Tip

Víte, že přehled trofejí hry naleznete přímo v našem herním profilu a pokud si svůj PSN účet propojíte s naším, můžete také sledovat své trofeje?

PushSquare

I server PushSquare hru hodnotí hodně vysoko, především vyprávění příběhu a zábavnost celého postupu. Chválí také denní výzvy, které se ve hře objevují a využití ovladače DualSense. Na druhou stranu se jim nelíbí chaotická minimapa a trochu nevyvážené zbraně, kdy některé výrazně vyčnívají. Zmiňují také občasné propady frameratu a problémy s texturami.

9/10 - https://www.pushsquare.com/reviews/ps5/returnal

GamingBolt

I server GamingBolt se v podstatě schoduje na tom, co ostatní. Skvěle vyprávěný příběh, velmi hezká prostředí a dost odlišné jednotlivé biomy, které můžete navštívit. Vypichuje ale například velmi povedené souboje s bosáky a technickou kvalitu hry. Kritizuje ale také jako ostatní přílišnou náhodnost a ztrátu všeho po smrti, což někdy zabolí víc než smrt sama.

9/10 - https://gamingbolt.com/returnal-review-marque-of-excellence

Zdroj: Sony Interactive Entertainment

PlayStationLifestyle

Od serveru PSLifeStyle si Returnal zasloužil absolutní hodnocení a jako nejlepší elementy zmiňuje krásnou planetu k prozkoumávání, neustálé novinky a skvělé využití PS5 techniky. Jako výtky jsou to drobnosti jako absence photo modu a občasné problémy se získáváním trofejí.

10/10 - https://www.playstationlifestyle.net/2021/04/29/returnal-review-ps5/

Pokud si vezmeme souhrn, tak na serveru Metacritics si hra zatím drží velmi úctyhodných 86 % jako průměrné hodnocení z 82 recenzí. To je velmi impresivní a dává to naději na opravdu kvalitní titul. Ostatně i my hru hrajeme a naši recenzi očekávajte v následujících dnech.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.