Predikce a očekávání na rok 2021 | Témata

Predikce a očekávání na rok 2021

  • 1. 1. 2021
  • Redakce

Zkusili jsme si zaspekulovat k jakým zajímavým událostem by mohlo v herním světě dojít v novém roce.

Žádné z uvedených informací nejsou oficiálně potvrzené nebo známé, a tak je berte spíše jako naše odhady a věštění z křišťálové koule. Bude však zajímavé se po roce podívat, jestli jsme se v něčem trefili a jak budou naše tipy blízko realitě.

Jan Válek

  • Prodeje PlayStation 5 budou v průběhu celého roku větší, než bude Sony stíhat vyrábět. Ve finále se tak celý rok nedočkáme toho, že by obě verze konzole byly běžně skladem k okamžitému zakoupení v obchodech. Na druhou stranu Sony představí a také začne prodávat oficiální barevné boční strany PS5.
  • Ohledně série Grand Theft Auto se nedočkáme žádného velkého oznámení. GTA V vyjde ve slíbené PS5 verzi, přičemž půjde o totožnou hru s vylepšenou grafikou. Přesto s ní bude Take Two slavit opět velký úspěch a budou pokračovat stále rekordní prodeje této hry. Na druhou stranu Rockstar nám představí novou next-gen hru, byť nepůjde o sérii GTA ani Red Dead Redemption. Bude to nová značka nebo pokračování L.A. Noire.
  • Digitální prodeje budou stále na vzestupu, kvůli čemuž budou trpět klasičtí prodejci ještě více než letos. Minimálně jeden zaběhnutý prodejce krabicových verzí her, který funguje roky, ukončí svoji činnost.
  • I přes počáteční problémy spojené s vydáním Cyberpunk 2077 bude hra během celého roku 2021 velmi úspěšná. Chystaná verze pro PlayStation 5 bude mít zpoždění a vyjde až ke konci roku – přesně rok po vydání PS4 verze. Tentokrát již vše proběhne hladce a PS5 verze nebude trpět problémy a chybami.
  • Moje oblíbené studio Sucker Punch nám představí novou hru, která bude plánovaná na rok 2022. Nicméně v roce 2021 vydají remaster původního Infamous na PlayStation 5. Nového oznámení, ale také až s pozdějším termínem vydání, se dočkáme i od studia Naughty Dog.
  • České studio Hangar 13 nám představí čtvrtý díl Mafie, který také stihne vyjít na podzim letošního roku. Bude zasazený do období osmdesátých let a více se přiblíží otevřeností i rozmanitostí herní náplně sérii Grand Theft Auto.

Jaroslav Pazdera

  • Cyberpunk 2077 dostane během roku několik DLC, které usmíří část fanoušků a multiplayerový mód vyjde už řádně otestovaný, protože autoři se budou bát stejného fiaska, jako s vydáním hry samotné. Během roku také dojde k odladění hry a do prázdnin vyjde PS5 verze, která celou hru pozvedne o level výše. Hra bude nakonec slušným úspěchem a na počáteční problémy se zapomene. Akcie CD Projektu se dostanou výše, než byly, takže kdo nakoupil, neprodělá.
  • I když Sony bude dělat, co může, tak až do poloviny roku bude nedostatek PlayStation 5. Standardně v obchodě si ji budete moci koupit až na podzim, kdy budou dodávky stabilizovány.
  • Herní akce budou pokračovat převážně online, jednak kvůli nekončící pandemii a druhak kvůli tomu, že se to řadě společností osvědčilo, akce měly větší sledovanost a vyšlo to levněji. Pro nás, fanoušky, je to ve finále asi dobře.
  • Hideo Kojima, tvůrce Metal Gear Solid nebo Death Stranding, oznámí v prvním pololetí nový titul a dozvíme se základní informace. V roce 2021 ale nevyjde.
  • Rockstar ohlásí GTA 6, které bude už v pokročilé fázi vývoje, nicméně vyjde až v roce 2022, rok 2021 bude rokem GTA V pro PS5.
  • PlayStation 5 dostane spoustu vynikajících exkluzivních titulů o kterých zatím ani nevíme.

Máte i své očekávání a tipy co by se mohlo v novém roce udát na herní sccéně? Podělte se o ně v komentářích a za rok si všechny odhady a spekulace vyhodnotíme.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.