Potvrzeno: komunitní funkce na PS4 budou vypnuty | Novinky

Potvrzeno: komunitní funkce na PS4 budou vypnuty

  • 15. 3. 2021, 18:42
  • Ivan Herman

Snaha o vytvoření sociální sítě a komunit definitivně skončí.

PlayStation 4 přišlo s řadou komunitních prvků, jejichž cílem patrně bylo vytvořit ohromnou sociální síť okolo této platformy. Měli se zde bavit a komunikovat podobně smýšlející hráči, Sony celý projekt představilo v roce 2015. Nicméně v praxi se to úplně nechytlo a aktivita i zájem uživatelů nebyl zdaleka tak velký, jak bylo žádoucí. Proto se nyní Sony rozhodlo k razantnímu kroku a všechny tyto prvky končí.

Spekulovalo se o tom již poté, co byly rozeslané pozvánky k testu betaverze nového PS4 firmwaru. Právě v něm totiž byla jedna ze změn odstranění Komunit. Již dříve zmizely tyto funkce i z mobilní aplikace. K úplnému konci a vypnuté této funkcionality má dojít v dubnu 2021, jak následně Sony potvrdilo na oficiálním webu PlayStation. Nicméně fakt, že něco podobného přijde šlo vypozorovat i z toho, že se již Komunity vůbec neobjevily v nové generaci PlayStation. A společně s tím, jak na ni přechází více a více hráčů, tak ještě více upadá aktivita uživatelů ve všech skupinách.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.