PlayStation VR slaví 5 let | Novinky

PlayStation VR slaví 5 let

  • 13. 10. 2021, 16:58
  • Jan Válek

Právě dnes má narozeniny virtuální realita od Sony, v listopadu dostaneme 3 hry zdarma.

Právě dnes je tomu již 5 let od příchodu virtuální reality na platformu PlayStation. Sony v rámci narozenin připravilo dárek pro všechny majitele PSVR. Kromě klasických her zdarma pro PS4 a PS5 v rámci předplatného PlayStation Plus získají předplatitelé služby PS Plus v listopadu ještě extra tři tituly určené právě pro hraní ve virtuální realitě. Konkrétní jména her prozatím neznáme a budou patrně odhaleny klasicky poslední středu v měsíci, tj. 27. října.

Zdroj: oficiální web distributora

Vydavatel kromě této milé novinky vydal také seznam vůbec nejhranějších her z nabídky PlayStation VR. Těmi jsou tituly Rec Room, Beat Saber, PlayStation VR Worlds, The Elder Scrolls 5: Skyrim VR a Resident Evil 7: biohazard. Statistiky jsou posbírané z celého světa, první zmíněný titul Rec Room, tedy free to play online sociální hra, dominovala v Evropě i ve Spojených státech, v Japonsku vyhrál Resident Evil 7: biohazard.

Platformě PSVR se daří a lze očekávat její velkou podporu v budoucnosti, kdy se chystá i nová verze určená hardwarově pro PlayStation 5. Na nové generaci lze používat i původní PSVR, ovšem pouze v rámci zpětné kompatibility. Nový headset s virtuální realitou je očekávaný zhruba za rok.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.