Pár nových informací o GTA 5 pro PS5 | Novinky

Pár nových informací o GTA 5 pro PS5

  • 4. 3. 2022, 17:59
  • Jaroslav Pazdera

Vylepšená grafika, zabydlenější svět, ale také absence zdarma dostupného upgrade na PS5 verzi.

Grand Theft Auto 5 vyjde (už zase) 15. března, po téměř deseti letech od prvního vydání a tentokrát ve verzi pro PlayStation 5. Termín už se blíží a tak se Rockstar rozhodl podělit o některé podrobnosti, které se hry týkají. Především se můžeme těšit na tři vizuální režimy. Fidelity, tedy 4K rozlišení s Ray Tracingem a 30 snímky za vteřinu, dále Performance, tedy upscalované 4K rozlišení se 60 snímky za vteřinu a jako poslední je to Performance RT, které nabídne také upscalované rozlišení 4K se zapnutým Ray Tracingem a snahou přiblížit se co nejvíce 60 snímkům za vteřinu. Grafika se dále dočká detailnějších modelů, vylepšeného osvětlení a výbuchů a v neposlední řadě také více zalidněný svět.

Z dalších funkcí nové konzole se využije samozřejmě rychlé načítání, které by mělo zkrátit velmi otravné první načítání hry, které často zabralo i několik minut. Podporována bude také haptická odezva ovladače DualSense a 3D zvuk na podporovaných zařízeních. Samostatně dostupné GTA Online se také dočká několika změn, jako je přepracované lobby a vylepšenou grafiku. To také vyjde ve stejný den a bude dostupné pro předplatitele PS Plus zdarma po dobu tří měsíců.

Pokud už máte nějaký progress z PS4 verze, můžete si jej skrze Rockstar Games Social Club nahrát i do PS5 verze, ale předpokládám, že většina z vás si stejně hru bude chtít dát znovu. Pokud se ale těšíte, že si uděláte upgrade z vaší PS4 verze, nebo ho dokonce dostanete zdarma, jak je standardnem u řady her, tak asi budete zklamáni, protože Rockstar o tom neřekl ani slovo a navíc se dá čekat, že hráči si hru koupí znovu, i kdyby byla za plnou cenu. Je dost možné, že se nakonec objeví nějaká možnosti si za poplatek upgradovat na next-gen, ale zatím to tak vůbec nevypadá. To je síla značky.

Grand Theft Auto V and Grand Theft Auto Online - PlayStation Showcase 2021 Trailer | PS5
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.