Oznámena cena a datum uvedení PS5 do prodeje + předobjednávky | Novinky

Oznámena cena a datum uvedení PS5 do prodeje + předobjednávky

  • Vydáno 16. 9. 2020, 22:56, Aktualizováno 16. 9. 2020, 23:47
  • Jan Válek

Sony ukončilo spekulace – kdy dorazí PlayStation 5 a kolik bude stát?

Doplněno: Od půlnoci jsou také spuštěny předobjednávky u některých prodejců. Například Alza má konzoli s mechanikou za 13490 Kč.

Přesně jak jsme očekávali, prakticky úplný konec dnešního online eventu PS5 Showcase patřil nádherným záběrům konzole PlayStation 5. A následně byly odhaleny dvě důležité věci – uvedení do prodeje a cena konzole.

Nakonec Spojené státy přeci jen dostanou výhodu a v Evropě se bude konzole prodávat s týdenním zpožděním. Konkrétně si do kalendáře zapište datum 19. listopadu 2020. Přesně to bychom ji měli najít na pultech i českých obchodů.

Zdroj: oficiální web distributora

Hodně se spekulovalo o ceně a především rozdílu mezi verzí s mechanikou a bez ní. Nakonec bude rozdíl činit 100€, takže zhruba 2700 Kč. Dražší verze obsahující mechaniku bude stát 499€– tedy cca. 13 500 Kč, levnější digitální verze PlayStation 5 bez klasické mechaniky vyjde na 399€, tedy v přepočtu cca. 10 800 Kč. Jsou to přibližně přepočtené ceny a na oficiální stanovení pro český trh si ještě musíme počkat. Stejně tak zatím není jasné, kdy začnou předobjednávky. Očekáváme však, že s těmito dvěma informacemi je sami od sebe všichni prodejci spustí v nejbližší době.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.