Outriders - vyzkoušeli jsme demoverzi | Preview

Outriders - vyzkoušeli jsme demoverzi

  • 27. 2. 2021, 10:00
  • Jaroslav Pazdera

Plná verze vyjde v dubnu, ale nyní je možné si vyzkoušet úvod celé hry a také všechny hratelné třídy.

Demoverze očekávané hry Outriders je dostupná na PlayStation 5 i PlayStation 4 od čtvrteční 16 hodiny a my jsme si ji vyzkoušeli, abychom mohli referovat o tom, zda to stojí za to. Pro vyzkoušení budete stahovat zhruba 22 GB dat. My jsme hru zkoušeli na PlayStation 5.

Hra začíná nastíněním příběhu, který pojednává o tom, že země je zničená a musí z ní odletět dvě obří archy se zbytky lidí. Jedna z nich dorazí ke svému cíli, kterým je obyvatelná planeta podobná zemi. Jak velká to byla mýlka se ukáže hned po startu, kdy spoustu kolonistů zdecimují elektrické anomálie. Náš hrdina sice přežije, ale probudí se o více jak třicet let v budoucnosti, kde na planetě zuří válka podobná té, která zničila zemi. Náš hrdina naštěstí získal poměrně zvláštní schopnosti, a tak se hned zapojí do akce.

Zdroj: Square Enix

Úvodní prolog, který předchází tomu, než se vůbec dostanete do samotné hry jasně nastaví mantinely a příběh hry, ale nijak extra zábavný není. Je to spíš klasické učení, jak se hra ovládá. Poté dostaneme možnost vybrat si jeden ze směrů, kterým se vaše postava vydá. Výhodou je, že pro další postavy už prolog nemusíte opakovat a rovnou začnete po něm. Třídy, které si můžete vybrat jsou čtyři. Pyromancer, Technomancer, Trickster a Devastator. Každý má svou sadu speciálních schopností, ale prakticky alternují klasické herní třídy – tank, ostřelovač, technická postava a mág, jen ve stylu zdejšího světa. Vyzkoušet si je v demu můžete všechny.

Outriders - Gameplay Reveal Trailer | PS5, PS4

Pak už se dostanete do jedné z lokací, které budou v plné hře a nacházíte se v klasickém hubu, kde najdete obchodníky, rozhovory, nějaké ty úkoly a možnost vydat se na jednotlivé mise. Těch demoverze nabízí hned několik, včetně pár vedlejších. Jakmile se dostanete do mise, jedná se prakticky o koridorovou střílečku, kde využíváte systém krytí a čelíte vlnám nepřátel. Vaši postavu můžete vylepšovat jako v klasickém akčním RPG. Máme tu oblečení, zbraně a strom různých schopností, které si můžete otevřít. V jednu chvíli navíc můžete používat trojici aktivních schopností, které jsou například u tanka – úder do země, chvilková odolnost a také zmasakrování vybraného nepřítele.

I když hra vlastně nenabízí nic extra zvláštního, nemá špatný námět, souboje jsou zábavné a hodně frenetické a hlavně vzhledově vypadá hra dost dobře. Planeta nabízí různé typy krajiny, krásné výhledy a zajímavý návrh lokací. Sice některé věci, jako nepřeskočitelné překážky a neviditelné zdi jsou dost otravné, ale holt se tu musí počítat s tím, že je to koridorovka. Ostatně hodně připomíná třeba Division, ale v uzavřenějších lokacích. Podobný je pohyb, systém krytí, ale také zbraně a oblečení, které vylepšuje některé vaše vlastnosti.

Navíc je tu pak multiplayer. Jakmile dokončíte prolog, můžete se připojit do cizí party, nebo si klidně založit vlastní a můžete vyrazit plnit mise společně. K tomu je tu i změna obtížnosti, respektive tady se to nazývá úroveň světa, která značí, jak jsou těžcí nepřátelé, ale také jaké odměny za ně budete získávat. Spojování do part zatím funguje poměrně zdlouhavě, ale je otázka, kolik lidí demoverzi vlastně hraje a má zájem zkusit hru více hráčů.

Po technické stránce demoverze běžela na PS5 poměrně bez problémů a jediné, na co jsem za celou dobu narazil je, že se zcela desynchronizoval hlas postav a obraz, což vypadalo opravdu divně. Zvlášť když titulky byly nadále správně. Jinak se hra loaduje rychle, během hraní není žádné lagování ani propady frameratu a grafika vypadá velmi slušně.

Zdroj: Square Enix

Plná verze hry Outriders vychází 1. dubna a postup získaný v rámci demoverze si můžete do plné verze přenést. Uvidíme, kolik obsahu hra ve finále nabídne a co se povede ještě odladit, ale vyzkoušená demoverze nás poměrně překvapila a plnou rádi vyzkoušíme. Neočekáváme od toho žádnou zásadní a zlomovou hru, ale mohla by to být kvalitní příležitost, jak si zahrát jednoduchou a povedenou střílečku, kterých v dnešní době nijak extra moc není.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.