Outriders vyšli před rokem a dodnes na sebe nevydělaly | Novinky

Outriders vyšli před rokem a dodnes na sebe nevydělaly

  • 9. 5. 2022, 01:00
  • Jaroslav Pazdera

Vývojáři jsou zatím zřejmě bez plateb a Square Enix není moc nadšený.

Ambiciozní RPG Outriders vyšlo už více než před rokem a i když se vývojáří z People Can Fly snaží jak můžou, nepovedlo se jim hru dostat do zisku. To mrzí především vydavatele Square Enix, pro něhož je to další propadák, ale také samotné vývojáře, kteří údajně zatím nedostali zaplaceno. Důvodem zřejmě bude, že Outriders prostě nedokázali z počátku přitáhnout dostatečnou komunitu, případně ji rovnou odradili svou repetitivností, nepřeberným množstvím předmětů a zbraní a problematickou kooperací. Autoři sice pracovali na tom, aby mechanismy co nejvíce vylepšili, ale to už mohlo být pozdě. V naší recenzi jsme ale byli se hrou celkem spokojeni.

Zdroj: Square Enix

Pro Square Enix je to o to větší průšvih, protože finance dochází a tak byli nuceni prodat část studií společnosti Embracer Group za poměrně směných 300 milionů dolarů (když to porovnáme s dalšími obřími obchody z nedávné doby, je to doslova zlomková částka). Tenhle vydavatel by prostě potřeboval jeden pořádný úspěch.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.