Odhalení a první ukázka konzole PlayStation 5 | Témata

Odhalení a první ukázka konzole PlayStation 5

  • Vydáno 11. 6. 2020, 23:28, Aktualizováno 12. 6. 2020, 02:18
  • Redakce

První oficiální informace, obrázky i doplňkové příslušenství PlayStation 5.

„S PlayStation 5 jsme učinili výrazný krok směrem k nové generaci herních zážitků, které redefinují představu o tom, čím vším dnes hry mohou být,“ řekl Jim Ryan, prezident a výkonný ředitel SIE.

PlayStation 5 konečně oficiálně ukázáno. Byl jí vyhrazen hlavní čas na konci celé akce Future of Gaming, kterou dnes Sony pořádalo v digitální podobě. Konzoli si můžete prohlédnout na následujícím traileru a také v naší obrázkové galerii.

Zdroj: oficiální web distributora

Hlavní důležitou informací je existence dvou verzí – klasické a digitální, která nebude mít vůbec Blu-ray mechaniku a umožní tedy hraní pouze digitálně stažených verzí her. Herní zážitek bude stejný, takže půjde čistě o volbu a preference hráčů. Design obou edicí je hodně podobný, nutno podotknout, že se Sony vydává o hodně odvážnějším a modernějším směrem než v případě minulých generací konzole PlayStation.

Současně se samotnou konzolí PlayStation 5 a její první vizuální ochutnávkou jsme se dozvěděli o mnoho PS5 hrách, které průběžně představujeme v samostatných novinkách. Jak můžete vidět na okolních materiálech, současně s konzolí dorazí i základní příslušenství, které je navrženo ve stejném designu. Například bezdrátová sluchátka mají přijít s unikátní podporou 3D audia a také dvojitým mikrofonem pro potlačení ruchů.

„Herní světy budou bohatší a krásnější. Okouzlí vaše smysly způsobem, o němž se vám dosud nesnilo, a díky bleskovému nahrávání si je budete moci užívat mnohem plynuleji. Dnešní přehlídka byla jen malou ochutnávkou z nové generace a my bychom tímto chtěli poděkovat naší komunitě, že nás na cestě k vydání PS5 doprovází.“

Žádné technické parametry ani ceny konzole prozatím představeny nebyly.

Sony dnes také oficiálně potvrdilo, že konzole skutečně stíhá vydání v rámci letošní předvánoční sezóny. Tímto prvním odhalením startuje naplno kapitola PlayStation 5 a další detaily budou jistě v brzké době následovat.

Zde již premiérový trailer s odhalením PlayStation 5:

PS5 Hardware Reveal Trailer
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.