Nový patent Sony: Robot coby kamarád osamělých hráčů | Novinky

Nový patent Sony: Robot coby kamarád osamělých hráčů

  • 18. 4. 2020, 15:45

Přestože mnohdy patenty a nápady zůstanou v šuplíku, ten aktuální naznačuje, jak by dle Sony mohla vypadat budoucnost. Sami už rozhodně hrát nebudete.

Konkrétně nový patent podaný Sony Interactive Entertainment popisuje „anonymního“ robota, který by měl sedět na sedačce vedle vás a koukat, jak hrajete hry. Hlavní speciálnost a odlišnost spočívá ve sledování emocí hráče. Takový parťák do nepohody. „Robot 20 se může na hře podílet jako virtuální hráč a může například provozovat tým soupeře baseballové hry, kterou hraje uživatel,“ říká se v patentu. "Činnost robota 20, která podporuje hraní hry uživatele, je řízena tak, aby byla schopna soucitu a poskytla uživateli společný zážitek ze sledování." Ve finále má prostě jít o robota, který zajistí, že si nebudete připadat u hraní sami a budete s ním sdílet své dojmy. Aktuálně v roce 2020 stále nepředstavitelná situace, ale kdoví, třeba se jednou dočkáme a budeme to navíc brát jako naprosto standardní.

Zdroj: oficiální web distributora
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.