Nová PSVR zřejmě dorazí v roce 2022 | Spekulace

Nová PSVR zřejmě dorazí v roce 2022

  • 16. 6. 2021, 15:34
  • Jaroslav Pazdera

Využije displeje OLED s vysokým rozlišením.

Ve své aktuální analýze se server Bloomberg odkazuje na dobře obeznámené zdroje, podle kterých se můžeme těšit na nové PlayStation VR v polovině roku 2022. Navíc by nová virtuální realita měla využít OLED displeje od jihokorejské společnosti Samsung. Zatím se jasně neví jejich rozlišení, ale už dříve se spekulovalo o hodnotách 4000x2040, což by znamenalo prakticky dvojnásobek oproti aktuální generaci.

VR by měla také obsahovat funkci, která umožní rozpoznávat váš pohled v prostoru a díky tomu omezit to, co hra musí vykreslovat pouze na to, co vidíte a ostatní buď skrýt, nebo vykreslit v nižším rozlišení. To by mohlo znamenat výrazné zvýšení výkonu a snížení nároků na vykreslování her. Pokud by tedy informace byly pravdivé, mělo bychom se nových informací dočkat už někdy letos na podzim.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.