Někteří uživatelé mají s PS5 problémy | Novinky

Někteří uživatelé mají s PS5 problémy

  • 13. 11. 2020, 14:09
  • Petr Provazník

Zakoupit si zcela novou konzoli první den prodeje sebou nese i nějaká rizika.

Žádné nové zařízení, zvlášť když je tak komplikované jako moderní konzole, se neobejde bez počátečních problémů a chyb. I někteří majitelé PlayStation 5 začínají hlásit problémy, které se jim staví do cesty. Naštěstí jde o zlomek vlastníků, ale i tak je dobré vědět, co nás může případně potkat.

Poškození databáze

Někteří hráči, a stalo se to i některým recenzentům, mají problém, kdy se konzole vypne a nahlásí chybu "The database is corrupted, it will now rebuild", tedy něco jako "Došlo k poškození databáze, bude nyní obnovena". Děje se to například při pokusu o spuštění PS4 hry z externího disku, ale někdo reportuje, že se to stalo i při přenosu dat z PS4. Každopádně dobrá zpráva je, že po obnově databáze konzole normálně dále funguje.

Call of Duty Cold War a ovladač

Velmi nepříjemná situace se děje některým hráčům, kteří začali hrát letošní Call od Duty. Během třetí mise kampaně se jim údajně vypne ovladač a nejde znovu zapnout. Většině pomůže vypnout konzoli a znovu nahodit spojení, ale někteří doplňují, že se pokusili kompletně vyresetovat celou konzoli, ale pak se objevily problémy s diskem.

Zamrzání konzole během uspání

Další skupina hráčů má problémy se zamrzání konzolí během hraní Demon's Souls nebo nového Spider-Mana, ale spíše je problém, kdy konzole zamrzne během uspání a nejde probudit.

Problém s frontou stahování

Docela nepříjemný je také problém se stahováním, kdy je hra přidána do fronty stahování a konzole buď zahlásí, že stahování je ve frontě nebo rovnou zahlásí chybu stahování a vyzve vás, ať zkontrolujete frontu. V té ale bohužel nic není, takže nemáte ani co stornovat a hra znovu stáhnout nejde. Jediné existující řešení je momentálně vyresetování konzole.

Všechny chyby jsou docela nepříjemné, ale z toho obřího množství prodaných konzolí jde naštěstí jen o zlomek. Teď jde o to, aby Sony co nejrychleji zjednala nápravu a těm, kterým konzole nejde vůbec, ji včas vyměnila, což je s ohledem na malé dodávky a zásoby, docela problém.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.