Někteří hráči Returnalu naráží na otravné problémy | Novinky

Někteří hráči Returnalu naráží na otravné problémy

  • 2. 5. 2021, 15:39
  • Jaroslav Pazdera

A na vině evidentně není vždy jen hra.

Returnal vyšel doslova před pár dny a sklízí ohromný úspěch napříč playstationovou scénou (i v naší recenzi jsme hodně chválili). Všechno ale není úplně růžové, protože někteří hráči se potýkají s většími nebo menšími problémy. Jedním z těch velkých je určitě padání hry, které se dostavuje bez varování a podle aktuálních informací má cosi společného s firmwarem samotné konzole. Tvůrci Returnalu už Sony kontaktovali a nyní se čeká, co z toho bude. Podle všeho se jedná o něco spojeného s pre-start systémem, což netušíme, co znamená. S tím úzce souvisí to, že hra nemá klasický save a neuloží se v případě, kdy vám hra spadne nebo zkrátka se cokoliv stane. Váš run v tu chvíli skončí a musíte celou hru začít znovu (viz naše recenze, kde je styl hry a umírání v ní vysvětlen). Na nějaké formě uložení se zřejmě už pracuje, takže v budoucnu by tento problém mohl být vyřešen

Další problémy se týkají například speciálního obleku pro předplatitele, který občas znemožňuje aktivovat výrobní stanice nebo procházet dveřmi, problémů s moc hlasitým audiem nebo s neviditelností nepřátel, kteří vás pak neustále obtěžují, ale vy je prostě nevidíte. Úplně dobře nefunguje ani možnost přemapovat si ovládání na ovladači, protože to pak může znemožnit aktivovat některé předměty v určitých herních sekvencích, nebo otevřít truhly.

Autoři, a doufejme i Sony, už pracují na opravě, protože jinak hra evidentně baví a díky své náplni by ještě dlouhou dobu mohla.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.