Nejočekávanější hry roku 2021 | Témata

Nejočekávanější hry roku 2021

  • 1. 1. 2021, 20:00
  • Redakce

Na příští rok se chystá spousta pokračování oblíbených sérií, ale také celá řada zcela nových značek. Vybrat mezi nimi je skutečně těžké, ale zkusili jsme se podívat na ty, které z nějakého důvodu lákají nás.

Elden Ring

Demon's Souls, Sekiro a série Dark Souls jsou ikonické hry spojené s japonskou společností From Software. Ta momentálně připravuje další titul s názvem Edlen Ring. O hře toho opravdu moc nevíme, ale měla by to být jedna z největších her, na které studio kdy pracovalo a měla by nabídnout zajímavý způsob práce se schopnostmi. Na příběhu také spolupracuje tvůrce Hry o trůny George R.R. Martin, což by mělo zajistit hluší propracování příběhu a bohatou mytologii. Jinak by se mělo jednat o klasickou Dark Souls hratelnost ale ve větším, otevřenějším prostředí, které je složeno z řady království vedených různými entitami. Ty budou mít různé schopnosti, které jejich poražením můžete získat. Elden Ring sice není oznámen na rok 2021, ale obecně se předpokládá, že by měl vyjít.

Elden Ring
Název hry

Elden Ring

Datum vydání

25. 2. 2022

Aktuální cena na PS Store

1 419 Kč

Vývojář

FromSoftware

Žánry

Akce, RPG

Far Cry 6

Další díl "nekonečné" série Far Cry nás zavede do tropického ráje na ostrov Yara, který se evidentně inpiroval Kubou. Tady vládne tvrdou rukou diktátor Castillo, kterého bude hrát známý herec Giancarlo Esposito. Samozřejmě tu máme opozici a také vás, který se mu budete snažit jeho vládnutí trochu zošklivit. Sice jste se v bojích nijak neangažoval, ale posloupnost událostí vás do příběhu naplno zatáhne a nebude na výběr. Velkou roli by měl hrát také Castillův syn, který žije ve stínu svého otce, v luxusu, který většina obyvatel ostrova nikdy nepozná. Údajně jeho dějová linka bude hodně zajímavá a může mít více variant vývoje. Z podrobností toho jinak moc nevíme, nicméně styl hry by měl odpovídat dané lokalitě a možnostem obyvatel, takže například zbraně budou složeny z toho, co se zkrátka najde. Far Cry 6 mělo vyjít již na podzim, ale nakonec bylo odloženo. Mělo by ale vyjít hned z počátku roku, v únoru. Více v našem preview.

Far Cry 6
Název hry

Far Cry 6

Datum vydání

7. 10. 2021

Aktuální cena na PS Store

1 949 Kč

Vývojář

Ubisoft

Žánry

Akce, Střílečka

God of War 2: Ragnarok

Podtitul nového pokračování série God of War je zatím stále spíše pracovní, každopádně na jeho přípravu a plány byli hráči nalákání již v rámci konce příběhu minulé hry z roku 2018. Ta nás opravdu hodně chytla a věříme, že toto pokračování, které přímo naváže, bude stát zato. Hlavním hrdinou bude stále oblíbený Kratos a již víme, že hra míří čistě na PlayStation 5 v roce 2021. Nicméně o náplni hry prozatím tvůrci moc neprozradili, jen byla oficiálně potvrzena krátkým teaserem v září 2020. Očekáváme hratelnost v podobném duchu jako nabídl minulý díl, krásnou grafickou podívanou a určitě nás Santa Monica Studio překvapí nějakými novými nápady a prvky.

God of War Ragnarök
Název hry

God of War Ragnarök

Datum vydání

9. 11. 2022

Aktuální cena na PS Store

1 177 Kč

Vývojář

SCE Santa Monica Studio

Žánry

Akce, RPG

Gran Turismo 7

Zástupce závodního žánru v našem výběru nejočekávanějších her na rok 2021 nesmí chybět. A značka Gran Turismo od studia Polyphony Digital je spjatá se značkou PlayStation odjakživa. Sedmé pokračování nám bylo představeno v první várce her na červnové digitální show a musím se přiznat, že jsem ho očekával coby launch titul. Nakonec však bylo odsunuto až na rok 2021, možná i kvůli zatím nedostatečné kapacitě výroby konzolí PS5. Do velké míry by herně mělo jít o návrat ke Gran Turismo 4. Vrátí se oblíbené prvky jako tradiční závodní tratě i automobily, ale ochuzeni nemáme být ani o GT Auto režimy představené v Gran Turismo Sport. Tempest Engine společně s ray trackingem slibuje na PS5 nádhernou podívanou a těším se i na zapracování ovladače DualSense, který se již v prvních závodních titulech na nové generaci osvědčil. Gran Turismo 7 bude dle našeho názoru jasnou volbou pro všechny závodní nadšence na PlayStation 5, datum vydání však zatím neznáme. Mimochodem pokud máte rádi závodní hry, očekáváme v roce 2021 také nějaké překvapení a zajímavé pokračování série Need for Speed.

Gran Turismo 7
Název hry

Gran Turismo 7

Datum vydání

4. 3. 2022

Aktuální cena na PS Store

1 899 Kč

Vývojář

Polyphony Digital

Žánry

Závodní

Horizon Forbidden West

První Horizon bylo slušné překvapení, jehož hraní jsme si hodně užili a jak je vidět na zájmu fanoušků, nebyli jsme zdaleka sami. Na úspěch prvního dílu chce samozřejmě navázat druhý, exkluzivně vyvíjený pro PS5 a plánovaný na rok 2021. V něm bude svět ohrožovat nová hrozba, která způsobuje hladovění jak zvířat, tak lidí a do toho jsou tu samozřejmě další ohrožení ze strany jiných kmenů, které využívají robotická zvířata jako bojové stroje. Nepřítelem je ale i počasí, které se bude měnit zcela nečekaně. Nově bychom se měli dočkat ještě rozlehlejší mapy a hlavně více průzkumu vody a podvodních lokací. Díky výkonu PS5 bychom měli hrát zcela bez loadingů, užívat si pokročilé grafické efekty a spekuluje se také o kooperaci.

Horizon Forbidden West
Název hry

Horizon Forbidden West

Datum vydání

18. 2. 2022

Aktuální cena na PS Store

937 Kč

Vývojář

Guerrilla Games

Žánry

Akce, RPG, Dobrodružná

Kena: Bridge of Spirits

Kena byla oznámena v rámci jedné z loňských Sony akcí a od první chvíle zaujala svým nádherným vizuálem. Ten na nových obrázcích a videích vypadá ještě lépe a hra by mohla být jedním ze silných titulů začátku roku. V hlavní roli se objeví mladá kouzelnice, která cestuje světem, který postupně chřadne a ona jej musí zachránit. K tomu jí pomůžou její průvodci, malá stvoření jménem Rot. PlayStation 5 verze by se navíc měla pyšnit ještě detailnějším prostředím a postavami, využitím všech možností ovladače DualSense a už delší dobu se ví o tom, že nahrávací časy budou opravdu skvělé - z menu konzole až do hry za zhruba 2 vteřiny, to chceme. Celá hra by měla být dobrodružným příběhem prosyceným tajemnem a magií a vyjít by měla v prvním čtvrtletí roku.

Kena: Bridge of Spirits
Název hry

Kena: Bridge of Spirits

Datum vydání

21. 9. 2021

Aktuální cena na PS Store

949 Kč

Vývojář

Ember Lab

Žánry

Dobrodružná, Akce, RPG

Returnal

Sony letos dokázalo, že si umí PS-exkluzivní tituly ohlídat a všechny se nadmíru vydařily. V podobně podařený výsledek věříme i v případě Returnal, nové herní značky mířící na PlayStation 5. Tajemné a drsné akční sci-fi nás vezme do krásného světa plného nástrah a Returnal by mělo být velkou ukázkou technicky vyspělé next gen hry. V kůži hlavní hrdinky Selene se po nouzovém přistání objevíme na mimozemské planetě a budeme doslova bojovat o život. Hlavním příběhovým, ale i herním prvkem má být snaha o záchranu, kdy opakovaně zemřeme a musíme se probojovat znovu a znovu o něco dál. S každým dalším cyklem se změní i předměty a výbava hlavní hrdinky. Tento prvek by měl do velké míry přinést nový herní zážitek a uvidíme nakolik se v praxi ověří. Sony nám zároveň v Returnal slibuje plné využití nových možností ovladače DualSense. Dle našeho odhadu půjde o první skutečně zajímavý titul vycházející jen na PlayStation 5 a zároveň přesně ten typ hry, která naláká ke koupi next-gen konzole. K vydání Returnal má dle aktuálního plánu dojít 19. března, vůbec bychom se nedivili, kdyby ještě došlo k menšímu zpoždění.

Returnal
Název hry

Returnal

Datum vydání PS5

30. 4. 2021

Aktuální cena na PS Store

1 899 Kč

Vývojář

Housemarque

Žánry

Akce, Dobrodružná

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.