Nejlepší strategická hra roku 2020 | Témata

Nejlepší strategická hra roku 2020

  • 26. 12. 2020, 10:00
  • Redakce

Vyhlašujeme za redakci PSGamer.cz nejlepší hry roku 2020 v jednotlivých kategoriích.

Two Point Hospital

Strategický žánr není v rámci konzolí úplně dominantní a popravdě řečeno i v rámci PC nejsou v posledních letech zdaleka tak hojně zastoupené. Ve finále jsme měli adeptů na strategickou hru roku 2020 tolik, že bychom je na spočítali na prstech jedné ruky. Pokud bychom se podívali do akčního žánru, tak vůbec špatně nedopadlo ani tahové Desperados III, stejně tak na podzim vydaná konzolová edice Planet Coaster. Naopak trošku zklamáním pro nás bylo Port Royale 4.

Věnujme ale následující řádky již výhradně našemu výherci. V Two Point Hospital někteří členové naší redakce strávili letos dlouhé desítky hodin a skvěle se u toho bavili. Koncept vycházející z historického a legendárního Theme Hospital v moderním podání je totiž nesmírně návykový. Na konzole se hra dostala letos se zpožděním, zato však včetně doposud vydaných DLC. Two Point Hospital exceluje prakticky ve všech ohledech, nabízí stylové grafické zpracování i nápady a vtipnost při navržení nemocí a ordinací. Pozici nejlepší strategické hry roku 2020 na PlayStation si zaslouží i díky zvládnutému portu a naprosto pohodlnému ovládání na konzoli.

Two Point Hospital
Název hry

Two Point Hospital

Datum vydání PS4

25. 2. 2020

Aktuální cena na PS Store

1 049 Kč

Vývojář

Two Point Studios

Žánry

RPG, Simulace

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.