Nejlepší plošinovka roku 2020 | Témata

Nejlepší plošinovka roku 2020

  • 27. 12. 2020, 20:00
  • Redakce

Vyhlašujeme za redakci PSGamer.cz nejlepší hry roku 2020 v jednotlivých kategoriích.

Sackboy: A Big Adventure

Na tu nejlepší skákačku jsme si museli počkat až skoro do konce roku, respektive na vydání PlayStation 5, tedy na 12. listopadu ve světě a o týden později u nás. V tu dobu také vyšel právě Sackboy: A Big Adventure, což je první hra, kde je hadrový panáček hlavním hrdinou. Jinak se jeho původ datuje do skvělých her ze série Little Big Planet. Tentokrát na to ale Sackboy vlétnul sám a musí se utkat se zlým Voxem o nadvládu nad světem. Musí tedy cestovat lodí mezi jednotlivými světy, trochu ve stylu Mario Odyssey, sbírat perly a občas také bojovat s nějakým bosákem. To všechno v naprosto bezchybné hratelnosti až pro čtyři hráče, přičemž občas budete skutečně žasnout, jak nápadité úrovně autoři vytvořili.

Zahamben nezůstane ani soundtrack, který obsahuje spoustu známých popových skladem a hra je na ně připravena do rytmu. Díky tomu má akce neuvěřitelnou dynamiku, která vás žene neustále dopředu. Nenechte se ale ukolébat hladkostí, s jakou hra postupuje, protože některá kola jsou hodně těžká, a především pokud budete chtít všechny kola dokončit na sto procent, připravte se, že se řádně zapotíte. A to nesmíme zapomenout na „Výzvy pleteného rytíře“, které staví obtížnost ještě o úroveň výše. Celá hraje ale přístupná i dětem a díky českému překladu je v podstatě pro každého.

Začátkem prosince navíc autoři do hry dodali slibovaný online multiplayer, který jsme hned vyzkoušeli a který funguje na jedničku, jen s občasnými výpadky, danými ale spíše kvalitou internetu. Teď ještě přidat editor úrovní a jejich sdílení mezi hráči a budeme naprosto spokojeni.

Sackboy: A Big Adventure
Název hry

Sackboy: A Big Adventure

Datum vydání

12. 11. 2020

Aktuální cena na PS Store

1 649 Kč

Vývojář

Sumo Digital

Žánry

Skákačka, Oddechovka

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.