Neil Druckmann povýšil v rámci studia Naughty Dog | Novinky

Neil Druckmann povýšil v rámci studia Naughty Dog

  • 6. 12. 2020, 17:50
  • Jan Válek

Známá osobnost herní scény získává vyšší pracovní pozici, psát a režírovat nepřestane.

Vývojářské studio Naughty Dog je velmi známé a oblíbené, zhruba stejně jako jméno samotného Neil Druckmanna. Neil byl doposud v pozici vice prezidenta, ale postupuje ještě víše. Že už není kam? Ale je, stává se z něj totiž nikoli vice, ale spolu-prezident společně s Evanem Wellsem.

Na pozici vice prezidenta byl Neil Druckmann poslední tři roky a především zastával funkci kreativního ředitele her The Last of Us a Uncharted 4, tedy PlayStation exkluzivních titulů. Společně s informací o jeho povýšení se začalo spekulovat o tom, nakolik bude přímo účastněný na dalším vývoji některých her, nebo již bude zastávat opravdu spíše manažerskou pozici. Všichni fanoušci mohou být v klidu – Druckmann skrz Twitter ujistil, že jeho povýšení na to nebude mít vliv. Stále má pokračovat v psaní scénářů i ředitelování konkrétních her, navíc společně s tím ho čeká těžký úkol jakéhosi mentora pro další vlnu kreativních talentovaných členů studia.

Jeho prozatím nejnovějším projektem bylo The Last of Us Part 2, které sklidilo kvůli svému příběhu a událostem, za což je právě Druckmann nejvíce odpovědný, hodně kontroverzní reakce. S odstupem času si ale všechno sedlo a platí, že jde o vynikající počin. Co dalšího Naughty Dog potažmo samotný Neil připravují, to je ve hvězdách.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.