Nedostatek PlayStationů 5 se možná ještě o rok protáhne | Novinky

Nedostatek PlayStationů 5 se možná ještě o rok protáhne

  • 3. 5. 2022, 21:32
  • Jaroslav Pazdera

Podle společnosti Intel bude krize polovodičů trvat až do roku 2024.

Mysleli jste si, že letos, maximálně příští rok skončí krize s dodávkami nových konzolí a bude možné si koupit PlayStation 5 jen tak jako housku na krámě? Tak se možná slušně pletete stejně jako analytici. Podle nejnovějších zpráv ze společnosti Intel může krize nedostatku čipů trvat nejen do roku 2023, ale ještě o rok později. Nedostatkem už je ohrožena i sama výroba čipů, což vše komplikuje ještě více. Dá se tedy očekávat, že krize bude dále trvat a nepodaří se ji jen tak stabilizovat. Je pravda, že PlayStation 5 je nyní už o něco dostupnější, a všechny první objednávky by měly být dávno vyřízeny, ale ke standardnímu prodeji to má hodně daleko.

Pro Sony je to hodně problematické, protože třeba v Americe ji v prodejích předstihl jak Xbox tak Nintendo Switch a to proto, že není schopna dodat konzole na trh. To samozřejmě v návaznosti ovlivňuje také prodejnost exkluzivních her a všeho dalšího. Je to hodně začasovaný kruh, který se ještě chvíli bude točit.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.