MultiVersus na tom není úplně dobře a skoro nikdo ho nehraje | Novinky

MultiVersus na tom není úplně dobře a skoro nikdo ho nehraje

  • 16. 2. 2023, 20:56
  • Jaroslav Pazdera

Free to play má hodně složitý život a chytne se jich jen pár.

Získat a hlavně udržet zájem fanoušků není nic jednoduchého. Své by o tom mohli vyprávět tvůrci hry MultiVersus. Tahle zvláštní bojovka plná zajímavých a známých postav vlétla do PS Store o prázdninách 2022 a běhěm chvíle ji na všech platformách vyzkoušelo celkem kolem 15 milionů hráčů. To byl solidní úspěch a autoři ho podporovali dalším obsahem, ale hlavně plným obchodem, který prodával za reálné peníze, jak se na free-to-play hru sluší.

Jenže jak jsme říkali, udržet hráče je něco jiného (ostatně se zeptejte tvůrců Marvel's Avengers nebo Outriders ...). MultiVersus totiž v posledních týdnech podle různých sledovacích stránek hraje celkově zhruba 700 lidí. To je pouhé jedno procento oproti největšímu zájmu, který byl cca 150 000 hráčů v jednu chvíli. Smutné statistiky a dovolíme si odhadnout, že životnost hry už asi nebude mít dlouhého trvání. Škoda.

MultiVersus – Official Cinematic Trailer - "You're with Me!"
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.