Aktualizováno: Microsoft oficiálně pohltil Bethesdu a některé hry zřejmě na PlayStation nedorazí | Novinky

Aktualizováno: Microsoft oficiálně pohltil Bethesdu a některé hry zřejmě na PlayStation nedorazí

  • Vydáno 9. 3. 2021, 16:49, Aktualizováno 11. 3. 2021, 21:27
  • Jaroslav Pazdera

Evropské úřady posvětili nákup a Microsoft tak konečně slaví odkup obřího herního studia a vyjasňuje, jak to bude s novými hrami a PS.

Aktualizováno 11.3.2021: Bohužel už je asi naprosto jasno. Na jednání u kulatého stolu mezi Bethesdou a Microsoftem pronesl Phil Spencer větu, která asi nemůže být jasnější. Její překlad zní zhruba následovně: "Pokud jste zákazníkem Xboxu věc, kterou chceme abyste věděli je, že chceme doručit exkluzivní skvělé hry na platformy, kde se vyskytuje Game Pass, to je náš cíl". Jelikož Game Pass na PlayStationu není a pochybujeme, že někdy bude, tak je nasnadě, že se nových her od osmi studií v čele s Bethesdou na PlayStationu asi jen tak nedočkáme. Samozřejmě dál bude pokračovat podpora již existujících her a také je slíbeno splnit existující smlouvy o exkluzivních hrách Deathloop a Tokyo. Ale další vývoj asi bude trochu temnější.

Původní zpráva: Poté, co všechny příslušné úřady posvětily zakoupení Bethesdy, oznámil to světu sám šéf herní divize Microsoftu Phil Spencer. Ten samozřejmě oslavuje příchod legendárního studia do svého portfolia a do spojení s Xboxem. Na samozřejmou otázku, jak to bude s vydáváním her na PlayStation, prohlásil trochu neurčitě, že je možné, že některé hry se na tuto konzoli vůbec nedostanou. Cílem firmy je přesvědčit hráče, že spojení PC, Xbox a Game Pass je pro ně to pravé. Jediné, co momentálně víme je, že dva nadcházející tituly Deathloop a Ghostwire: Tokyo na PlayStation dorazí a co bude potom, to se teprve uvidí.

Je tedy dost možné, že obří tituly jako Starfield nebo The Elder Scrolls VI se na naše konzole vůbec nedostanou...

Deathloop
Název hry

Deathloop

Datum vydání PS5

14. 9. 2021

Aktuální cena na PS Store

1 649 Kč

Vývojář

Arkane Studios

Žánry

Akce, RPG

GhostWire: Tokyo
Název hry

GhostWire: Tokyo

Datum vydání PS5

25. 3. 2022

Aktuální cena na PS Store

1 649 Kč

Vývojář

Tango Gameworks

Žánry

Akce

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.