Konzole PS5 se prodalo 13,4 milionů kusů | Novinky

Konzole PS5 se prodalo 13,4 milionů kusů

  • 28. 10. 2021, 19:51
  • Jan Válek

Přestože je stále nedostatkovým zbožím, své majitele už má hodně kusů.

Čekací lhůty na PlayStation 5 jsou stále v řádu měsíců a rozhodně nelze předpokládat, že se to v brzké době změní. Jinak řečeno při objednání nyní už se rozhodně nestihne například doručení pod vánoční stromeček. Sony zveřejnilo své finanční výsledky za druhý kvartál fiskálního roku 2021 a během něho vyexpedovalo 3,3 milionů kusů konzole PlayStation 5. Konkrétně za měsíce červenec až září.

Od začátku prodeje next-gen konzole, od něhož právě nyní uplyne rok, se jedná o 13,4 milionů kusů. Sony společně s prodanými kusy oznámilo i finanční výsledky – 5,86 miliard dolarů obrat a zisk 750 milionů dolarů, tj. v přepočtu obrat 129 miliard korun a profit 16,5 miliardy korun.

Daří se jim i v oblasti prodeje her. Celých 62% prodaných kopií her bylo přes digitální platformu PS Store a konkrétně se jedná o 76,4 milionů kopií. PlayStation Network hlásí 104 aktivních uživatelů během jednoho měsíce. Zajímavá čísla, která určitě potěší všechny investory společnosti, byť hráči by se hlavně rádi dočkali situace, že bude konzole PlayStation 5 normálně dostupná na pultech obchodů.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.