Konzole PlayStation 5 slaví první narozeniny, podívejte se na její nejhranější hry | Novinky

Konzole PlayStation 5 slaví první narozeniny, podívejte se na její nejhranější hry

  • 14. 11. 2021, 20:47
  • Vojtěch Bauer

Společnost Sony slaví první narozeniny své konzole zveřejněním žebříčku nejhranějších her

V současné době tomu je přesně rok, co společnost Sony vydala konzoli PlayStation 5. Ano, i nám se to zdá neuvěřitelné, že tato bíločerná kráska zdobí naše obývací pokoje již takovou dobu, a to zvláště proto, že k mnohým z vás se možná stále nedostala. K prvnímu výročí se nicméně vyjádřil i sám šéf PlayStationu Jim Ryan, který vypichuje množství her a interní PlayStation Studios:

Za pouhý rok od chvíle, co jsme na znamení příchodu konzole PlayStation 5 rozsvítili památky a další ikonická místa po celém světě, se toho událo opravdu hodně. Dočkali jsme se úžasných her jako je Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal nebo Deathloop. SIE do svých řad získala talentovaná studia Bluepoint Games, Firesprite, Housemarque a Nixxes. Pro PlayStation 5 jsme také odhalili náš VR Headset druhé generace a v poslední době jsme ukázali záběry z připravovaných her God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 a Horizon Forbidden West, které všechny pocházejí od PlayStation Studios. Zářijová State of Play pak přinesla i oznámení remaku hry Star Wars: Knights of the Old Republic. Byl to opravdu nabitý první rok, a to jsme s konzolí PlayStation 5 teprve začali. Naši vydavatelé a ostatní tvůrci her přinesli na naši konzoli už více než 360 her a v současné době máme u nás v PlayStation Studios ve vývoji dalších více než 25. - Jim Ryan, šéf PlayStation

Společně s vyjádřením Jima Ryana oznámila společnost Sony i seznam nejhranějších her na konzoli PS5, který upřímně moc nepřekvapí. Je ale škoda, že se do seznamu nedostala i roguelite akce Returnal nebo Ratchet & Clank od studia Insomniac Games.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.