Konečně známe design virtuální helmy pro PSVR2 | Novinky

Konečně známe design virtuální helmy pro PSVR2

  • 22. 2. 2022, 14:40
  • Jaroslav Pazdera

Po dřívějším zveřejnění kompletních parametrů se nyní můžeme podívat i na finální design.

Sony si na dnešek připravila zajímavou lahůdku a předvedla nám finální design helmy a ovladačů pro virtuální realitu druhé generace, tedy PSVR2. Jak můžeme vidět, styl designu je hodně příbuzný designu konzole PlayStation 5 a bude tak hezky ladit do domácího setu. Základními podmínkami pro tvorbu byla podle Hideakiho Nishina, vice prezidenta Sony, především pohodlnost ovládání a ergonomie. Tu doplnily požadavky na design tak, aby se set mohl stát ozdobou obýváku a nemusel být neustále někam skrýván. Navržené tvary a použité materiály by měly sloužit k tomu, aby byla PSVR2 co nejpohodlněji použitelná a umožnila co nejtěsnější propojení s herním zážitkem.

Nová helma navíc nabídne lepší možnosti nastavení pro různé velikosti obličeje i vzdálenost očí od sebe. To vše si uživatel bude moci nastavit individuálně podle potřeby. Vylepšení by se měla dočkat také ventilace helmy, protože pokud jste měli možnost použít první generaci headsetu, určitě jste se hezky zapotili při delším hraní nebo v horkém dni. Povrchy jednotlivých prvků jsou navíc pokryty ikonickými PlayStation symboly.

O datu vydání nové VR toho zatím více nevíme, ale vzhledem k tomu, že design už je hotový, nemuselo by to trvat tak dlouho.

Zdroj: oficiální web distributora
Zdroj: oficiální web distributora
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.