Konečně víme, jak to bude s upgradem členství PS Plus | Novinky

Konečně víme, jak to bude s upgradem členství PS Plus

  • 24. 4. 2022, 11:08
  • Jaroslav Pazdera

Pokud vlastníte předplatné PS Plus, nemusíte se bát, že o něj nějak přijdete.

Pokud si lámete, jak to bude s možností upgradovat vaše stávající PlayStation Plus členství na jednu ze tří nových úrovní, nejste sami. Sony v tomto ohledu moc jasně nepopsala, co se bude dít a jaké budou varianty, ale nyní aspoň zprostředkovaně víme základní informace. V Asii totiž nové varianty předplatného začnou platit už za měsíc, 23. května, a tak někteří stávající předplatitelé dostali emailem informaci co s jejich účty bude.

Základem je, že pokud máte zaplaceno PS Plus, automaticky přejdete na variantu Essential (viz dřívější popis jednotlivých variant předplatného). Pokračovat standardně bude i předplatné a platit budou také všechny termíny. Pokud se ale rozhodnete, můžete upgradovat jak na verzi Extra, nebo Premium. Jediné, co budete muset doplatit je rozdíl v ceně nového tarifu vypočtený podle zbývajícího času vašeho stávajícího předplatného. Zkrátka tedy jen doplatíte za chybějící měsíce rozdíl v ceně.

Na druhou stranu je ale pravda, že je stále řada věcí nejasná. Například co v případě, že máte předplaceno na více let dopředu, jaké hry vůbec budou v nabídce PS One a PS2 her, jestli budou nějak vylepšeny a podobně. Vzhledem k tomu, že do spuštění zbývá měsíc (a u nás dva) tak by Sony měla postupně začít všechna bílá místa zaplňovat patřičnými informacemi.

PS: Pokud jste minuli, tak v době spuštění nové verze služby PS Plus u nás budeme už na seznamu zemí, které mohou využít i Cloudové streamování her, takže nepřijdeme ani o PlayStation 3 hry!

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.