Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn – recenze DLC | Recenze

Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn – recenze DLC

  • 4. 7. 2022, 14:33
  • Martin Nejedlý

Současně s novým a očekávaným filmem vyšel i balíček pro oficiální hru z Jurského světa. Co nabízí a jak se hraje?

K druhému dílu evoluce Jurského světa na PlayStation jsme se dostali až trochu se zpožděním společně s jeho prvním velkým DLC. Nyní si vývojáři připravili další balíček nesoucí podtitul Dominion Biosyn a my se vám v rámci naší recenze pokusíme objasnit především to, jestli se do něj vyplatí investovat peníze a jakým způsobem změní či obohatí původní hru. Mimochodem skvělou hru, která bravurně skloubila a doladila všechny prvky z prvního dílu Jurassic World Evolution.

Zdroj: Frontier Developments PLC

Název aktuálního DLC i načasování jeho vydání rozhodně není náhodou. Přichází totiž na naše konzole prakticky současně s novým Jurským světem na plátna kin, kde nové pokračování Nadvláda (Dominion) sklízí poněkud rozpačité reakce a v době psaní tohoto článku má dle serveru ČSFD průměrné hodnocení od lidí 61%. Jak je hra provázaná s filmem a dokáže nebo snad překoná dojem právě z filmového zpracování?

Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion | Announcement Trailer

Žánrově se Jurassic World Evolution 2 řadí mezi takřka klasické budovatelské strategie, všechno se přitom točí okolo dinosaurů a jurských parků. Navíc jsme měli možnost i v základní hře zažít na vlastní kůži i celou řadu scénářů známých z filmových zpracování. A teď už přejdeme k samotného obsahu aktuálního DLC, které bych osobně označil spíše za takový datadisk pro hru. Jde tentokrát hodně paralelně s filmovým příběhem, tudíž rozhodně film musíte vidět jako první a až potom si zahrát DLC. My samozřejmě nebudeme prozrazovat žádné spoilery, jen rámcově naznačíme, že v rámci kampaně vás čeká stavění toho, co pak vidíte hotové ve filmu. Za mě rozhodně palec nahoru, protože přesně takto si představuji herní adaptaci velkého filmu. Krásně se doplňují a herně naladěným fanouškům Jurského světa nabízí rozšiřující zážitek i po opuštění kinosálu.

Po stránce hratelnosti dvě nové úrovně v kampani odpovídají tomu, co známé z působní hry. Tudíž budujete kompletní dinosauří zázemí a musíte se starat o jejich spokojenost i bezpečnost, aby zároveň vědci mohli tyto prastaré tvory zkoumat. Co se týká novinek přímo ve hře, tak jde hlavně o další budovy a lokace, ale nechybí ani hyperloop, podzemní systém vlaků v Biosynu opět známý a viděný také v aktuálním filmu Nadvláda.

Zdroj: Frontier Developments PLC

Kromě nových úrovní do kampaně zde po obsahové stránce najdete ještě novou úroveň pro Chaos Theory režim, v té Owen Grady hledá svého dinosaura v moc hezkém prostředí hor v Sierra Nevada. I když se ve výčtu novinek a prvků přídavku dostáváme na konec, každý určitě netrpělivě čeká na samotné dinosaury. Ano, nesmí chybět například Pyroraptor a Therizinosaurus – nebezpečná dvojice, která je velkých plátnech rozpoutala chaos. Nejsou jediní a kromě toho nabízí Dominion Biosyn i pár dalších skinů pro již existující a známé tvory.

Novinky odpovídají povaze pouhého DLC, byť je prozatím největší a za mě také nejlepší ze všech doposud vydaných. Neočekávejte velké změny, protože jádro fungování mechanizmů se nezměnilo: budování i správa parku funguje naprosto stejně a pokud vás zajímají bližší detaily, stačí odkázat na naši původní recenzi.

Zdroj: Frontier Developments PLC

Hodnocení redakce

Plusy a mínusy

  • Hezky doplňuje film
  • Nové druhy dinosaurů
  • Dobrý důvod se vrátit k této hře
  • Herní koncept a mechanizmus bez změn
8/ 10

Závěr

Žádné velké změny se nekonají, přesto hodnotíme DLC pozitivně a mít k novému filmovému Jurskému světu možnost si vše zahrát takříkajíc na vlastní kůži je příjemné. Speciálně v podání kvalitně zpracovaných základů Jurassic World Evolution 2. Forma podobného DLC je lepší, než když mají tvůrci snahu udělat k filmu i velkou hru, což skoro vždycky dopadá fiaskem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.