Jaké změny nabídnou porty retro her z nejstarších PlayStationů? | Videa

Jaké změny nabídnou porty retro her z nejstarších PlayStationů?

  • 23. 5. 2022, 22:16
  • Jaroslav Pazdera

Video serveru MP1st ukazuje všechny novinky na Oddworldu.

Již zítra půjde do akce nová verze předplatného PS Plus v Asii a tak se objevují nové a nové střípky toho, co bude služba umět. Jednou z očekávaných částí jsou retro hry ze starých PlayStation konzolí a server MP1st prezentuje novinky na klasické skákačce Oddworld. Video ze začátku ukazuje různé režimy rozlišení od klasického čtverce, přes roztažený zoom až po celou obrazovku. Pak se přesuneme k filtrům, které můžou hru ukazovat v klasickém režimu, v retro CRT rozlišení a nebo v moderním, lehce upgradovaném vzhledu (nečekejte ale žádné 4K detailní rozlišení).

Skvělá funkce je možnost uložit si hru kdekoliv, kdykoliv ji načíst a tak dokola. Menu je mimo hru a reaguje rychle a okamžitě. Savy lze také ukládat online, protože se jedná o PS4/PS5 verze her. Stejně tak využitelná bude funkce přetáčení, díky které se můžete vrátit ihned před nepovedený segment hry. Opět vše funguje intuitivně a ihned.

Pokud jsme tedy měli strach, že Sony retro hry odflákne a bude to jen slabá náplast pro nové PS Plus, tak to zatím vypadá mnohem lépe. Pokud stejnou péči dostanou všechny hry, bude to prima. My si ale musíme počkat na vlastní testování ještě do června.

PS4 & PS5 Classic PS1 Features Showcase
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.