Hry pro malé hráče | Témata

Hry pro malé hráče

  • 14. 6. 2020, 10:00
  • Jaroslav Pazdera

Sápe se váš potomek po vašem ovladači, vy byste ho rádi přivedli do světa her, ale nevíte, které hry by byly vhodné? Právě pro tyto případy pro vás máme zajímavý přehled.

Nedávná nutnost trávit maximum času doma při karanténě přivedla řadu rodičů k problému, jak zabavit především menší děti. Řada z nich už určitě umí hrát na tabletu nebo telefonu, a tak se spousta z nich určitě sápe po vašem ovladači od PlayStationu a chtěli by si také něco vyzkoušet. Podobnou zkušenost jsme měli s naším pětiletým synem a níže nabízím přehled toho, co jsme vyzkoušeli a jak se nám to líbilo.

Paw Patrol On A Roll

Pokud vaše ratolest baští partu pejsků z Adventure Bay, je to sázka na jistotu. Hra obsahuje všechny hlavní hrdiny, základnu i řadu misí s různými reáliemi z kresleného seriálu. S Rubblem tak budete odklízet napadané kameny, budete zachraňovat slepičku paní starostky nebo se Skye přelétávat přes řeky. Hra vypadá moc hezky a hraje se hodně snadno, takže děti s ní nebudou mít žádný problém. Na druhou stranu je trochu krátká a synek ji dohrál za odpoledne a bylo mu líto, že už tam nic dalšího není. Jediné, co se dá dále dělat, je opakovat mise a nasbírat všechny zlaté odznaky, ale ani to není velký problém. Pak už zbývá jen hru vyresetovat a jet celou znovu, u nás už potřetí … Pokud bude Tlapková patrola v nabídce za dobrou cenu, je to jasná volba pro mladší děti.

PAW Patrol is on a roll!
Název hry

PAW Patrol is on a roll!

Datum vydání PS4

26. 10. 2018

Aktuální cena na PS Store

350 Kč

Vývojář

Outright Games LLC, Torus Games

Žánry

Akce, Dobrodružná, Oddechovka

Dragons: Dawn of New Riders

Druhou velmi oblíbenou pohádkou je trilogie „Jak vycvičit draka“ a k ní navázané seriály, právě jako Úsvit dračích závodníků. Ve hře sice nehrajete za hlavního hrdinu Škyťáka a jeho draka Bezzubku ale za jiného hrdinu, který prochází světem ve stylu jednoduchého RPG, postupně zachraňuje draky a vylepšuje spolupráci se svým dráčkem, kterého najde jako prvního. Postupně tak můžou společně využívat různé schopnosti jako je oheň, mráz a elektřina a řešit pomocí nich jednoduché hádanky. Hra se odehrává na různých ostrovech, mezi kterými přelétáváte a podíváte se také do podzemních jeskyní a prostor, kde budete hledat truhly, páky a posouvat kameny. Budete také sbírat suroviny, nakupovat za ně lektvary u Astrid, vylepšovat zbraně a vybavení a zlepšovat se pro další souboje. Graficky hra vypadá jednoduše, ale je velmi hezká, hezky se na ní kouká i dospělým a některé hádanky dají zabrat i vám. Hru bohužel kazí poměrně krátká hratelnost a dost neuspokojivý konec, který se zdá dost useknutý. Za dobrou cenu je to opět skvělá nabídka.

Dragons Dawn of New Riders
Název hry

Dragons Dawn of New Riders

Datum vydání PS4

1. 2. 2019

Aktuální cena na PS Store

699 Kč

Vývojář

Climax Studios

Žánry

Dobrodružná

Spyro: Reignited Trilogy

Dráček Spyro je velká klasika a v remasterované verzi pro moderní konzole se hraje i vypadá skvěle. Děti sice budou potřebovat pomoct s tím, co draci občas říkají, ale určitě si rádi zahrajete s nimi, protože Spyro je typická hra, která se snadno hraje, ale těžko se zvládne. V celkem třech hrách, každé s několika světy a řadou různých oblastí, osvobozujete ostatní draky, hledáte vejce, poklady, sbíráte trofeje a hledáte skryté předměty a bonusy, kterými je hra prošpikovaná. Zábava je to na desítky hodin, a i když občas děti budou potřebovat pomoc, brzy uvidíte, jak jim prstíky kmitají po ovladači. A až děti půjdou spát, můžete si rozehrát svoji hru, protože má co nabídnout i dospělým. Bonusem je, že se na hru opravdu dobře dívá, Spyro je roztomilý dráček a vše vypadá až pohádkově.

Spyro: Reignited Trilogy
Název hry

Spyro: Reignited Trilogy

Datum vydání PS4

8. 3. 2019

Aktuální cena na PS Store

332 Kč

Vývojář

Activision, Toys for Bob, Iron Galaxy

Žánry

Akce, Dobrodružná

Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy

Opět se jedná o remaster legendárního titulu, ale tentokráte je to dost na hraně. Hra sice na první pohled vypadá, že by mohla být pro děti a skutečně se i dobře hraje, ale na druhou stranu její obtížnost je o trochu výše než všechny ostatní jmenované a děti občas budou mít problémy. Díky tomu ale může hru hrát společně a střídat se. Děti pojednou jednodušší herní části, vy jim uděláte ty náročnější. Zabaví se určitě všichni, protože se jedná o skvělý a pohledný titul.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Název hry

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Datum vydání PS4

30. 6. 2017

Aktuální cena na PS Store

949 Kč

Vývojář

Activision, Toys for Bob, Vicarious Visions, Iron Galaxy

Žánry

Akce

Overcooked 2

Druhý díl skvělé hry o vaření je doslova připraven na to, abyste hráli ve dvou a více hráčích na jedné konzoli. Jako kuchaři máte za úkol cestovat po zemi, plnit různé mise a zachránit království. Do cesty se vám připletou čím dál složitější recepty, ale i lokality, ve kterých budete vařit. K těm jednodušším patří pronášení uvařených hamburgerů mezi chodícími lidmi až po mise, kde trvale přichází zemětřesení, padáte balonem nebo vám polovina mapy hoří. Hra je nádherná na pohled, příjemně ozvučená a výborně se hraje, ale problémem pro mladší děti bude, že některé mise jsou pak hodně komplikované, vyžadují koordinaci obou hráčů a správné načasování jednotlivých surovin, plnění hrnců a pánví a odevzdávání dychtivým zákazníkům. A protože limity pro splnění mise jsou občas poměrně vysoké, možná přijdou i trochu nervy. Každopádně třeba pro hraní s partnerem po večerech je to výborná hra, která se bude líbit i dětem.

Overcooked! 2
Název hry

Overcooked! 2

Datum vydání PS4

7. 8. 2018

Aktuální cena na PS Store

589 Kč

Vývojář

Ghost Town Games Ltd., Team17 Digital

Žánry

Akce, Oddechovka, Nezávislá

MediEvil

Tímto titulem přecházíme už do části pro spíše starší děti. Jedná se opět o remaster klasické hry, ve které hrajete za znovuzrozeného zbabělého rytíře, který má možnost odčinit svou slabost a porazit zlého kouzelníka a jeho přisluhovače. Náplní je hra jednoduchou RPG rubačkou, kde bojujete s nemrtvými, kostlivci a řadou různých bosáků. Postupně si vylepšujete své schopnosti, nakupujete a nalézáte zbraně a plníte jednoduché hádanky. Pro menší děti by hra mohla být trochu strašidelná a oficiálně je doporučená až pro náctileté, ale je vyvedena v komixovém duchu a plná nadsázky a tak se dá hrát i s menšími.

MediEvil
Název hry

MediEvil

Datum vydání PS4

25. 10. 2019

Aktuální cena na PS Store

699 Kč

Vývojář

Other Ocean Interactive

Žánry

Akce

LEGO hry

Dalším návrhem není ani tak jedna hra jako celá série. Je to nepřeberná směsice všech možných LEGO her od City Undercover, přes Pána prstenů, Jurský svět, mnoho Star Wars her až po různé superhrdinské tituly. Se synkem jsme prošli prakticky všechny, ale ze všech bychom jako tu nejlepší doporučili asi Lego Incredibles. Je to hra na motivy filmů Úžasňákovi a je tak skvěle vyvážená a komplexní, že je to zábava na dlouhé hodiny. Odehrává se v obřím open world městě, kde postupně odemykáte další lokality, hledáte a plníte mise inspirované oběma filmy a sbíráte kostičky, poklady a plníte různé minihry. Široká nabídka postaviček, které známe i neznáme z filmů všechno ještě vylepšuje, protože úplně jinak se hraje za Mražouna, pana Úžasňáka nebo Elastičku. Je radost každou novou postavičku získat a zkoušet, co umí. Hra navíc vypadá graficky opravdu úžasně, příběh dává smysl a je zajímavý a hratelnost je na dlouhé hodiny. Ze všech LEGO her bychom doporučili právě tuto.

Lego The Incredibles
Název hry

Lego The Incredibles

Datum vydání PS4

15. 6. 2018

Aktuální cena na PS Store

1 419 Kč

Vývojář

Traveller's Tales, Warner Bros. Interactive, Feral Interactive

Žánry

Akce, Dobrodružná

Tak a jsme na konci našeho přehledu. Doufám, že se povedlo vás trochu inspirovat a že si užijete s vašimi dětmi spoustu zábavy u některého z doporučených titulů. Jediné, co vám může hrozit, že se ke konzoli už nedostanete tolik, jako dříve a možná budete muset koupit ještě jednu navíc.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.