Horizon Forbidden West už nabírá předobjednávky a představuje několik edic | Novinky

Horizon Forbidden West už nabírá předobjednávky a představuje několik edic

  • 3. 9. 2021, 12:28
  • Jaroslav Pazdera

Hra sice vyjde až v únoru, ale pokud se skutečně těšíte, už ji můžete mít aspoň zarezervovanou.

Jedna z nejočekávanějších her nadcházejích měsíců - Horizon Forbidden West - se dnes dodává do předprodeje a to hned v několika edicích. Příběh hry se odehrává půl roku po událostech předchozí hry Horizon Zero Dawn. Hlavní hrdinka Aloy se vydává na západ prozkoumat podivné tajemství. Narazí tady na nové kmeny a také nová robotická zvířata, případně kombinaci obojího. V rámci hry samozřejmě narazíme i na některé postavy známé z původní hry, takže příběh může příjemně pokračovat. A vše doplňuje skvělá zpráva, že celá hra bude kompletně počeštěna na úrovni titulků a všech textů.

Horizon Forbidden West - Pre-order Announcement | PS5, PS4

A nyní se podívejme na jednotlivé edice. Předně, pokud si zvolíte hru předobjednat, můžete se těšit na speciální oblečení a zbraně, které vám můžou do začátku hry trochu pomoci. Dále je tu samozřejmě standardní edice, kterou si můžete vybrat jak pro PlayStation 4, tak pro PlayStation 5. Ale pozor, pokud si koupíte edici pro "čtyřku" tak nebudete mít možnost upgradovat na next-gen zdarma. Stejně tak nebude možné hru povýšit na lepší verzi, která bude mít i PS5 variantu a hru si budete muset koupit znovu. Tím se Forbidden West zařadí mezi několik málo her, které hráčům nenabízí automatický upgrade na lepší verzi.

Pak tu máme Digital Deluxe Edition, která nabídne automaticky verze pro obě konzole. Tato verze nabídne dvojici oblečků, dvě speciální zbraně, balíček surovin a několik doplňků pro fotografický mód. Dále dostaneme digitální art book, soundtrack a komixový příběh the Sunhawk.

Dále tu máme první fyzickou speciální edici Special Edition. To je klasická krabičková verze v kovovém obalu s digitálním soundtrackem a mini art-bookem.

Trochu lepší variací na předchozí edici je Collector's Edition. Ta bude obsahovat všechny bonusy, jako Digital Deluxe Edice, ale navíc bude v kovové krabičce, nabídne digitální verzi hry ke stažení, figurku Aloy a Tremortuska. Vše doplní mini art-book.

Největší a poslední edice hry se jmenuje Regalla Edition. Ta nabídne vše, co Collector's Edition s rozdílem ve figurce, protože postavička Tremortuska bude v designu jednoho ze západních kmenů. Dále tu najdeme moc pěknou repliku Focusu (zařízení, které Aloy nosi na uchu a pomáhá jí procházet okolní svět), dva tiskové obrázky, dvě repliky kousků nepřátelských strojů a mapu na plátně. Na tuto největší edici si připravte bezmála 7000 Kč. Bohužel ani tato edice neobsahuje hru na fyzickém nosiči, ale naleznete tam kód pro stažení digitální verze.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.