Hlavní hrdinové Marvel's Avengers | Témata

Hlavní hrdinové Marvel's Avengers

  • 3. 9. 2020, 07:00
  • Jaroslav Pazdera

Než přineseme kompletní recenzi plné hry, podíváme se podrobně, kdo jsou hlavní hrdinové, kteří se v ní objeví.

Zdroj: Square Enix

Ms. Marvel (Kamala Khan)

Kamala je vůbec první a hlavní postavou, za kterou v rámci hry budeme hrát a její přerod od fanynky Avengers po jejich členku bude pozvolný. Poté, co projde úvodní katastrofou, v sobě objeví nové schopnosti v podobě natahování končetin a bude se muset s novým životem smířit. Superhrdinové totiž nejsou moc žádoucí a tak musí skrývat, co umí a snažit se nevyčnívat. Jejím hlavním úkolem ale bude dát dohromady starou partu superhrdinů a navést je zpět na cestu slávy a pomoci všemu lidstvu. To se bude snažit docílit za pomocí své bezbřehé dobré nálady a optimismu.

Zdroj: Square Enix

Captain America (Steve Rogers)

Jeden z nejznámějších superhrdinů světa Avengers rozhodně nemůže chybět, i když ve hře bude jen krátce. Po událostech z počátku hry o něj bohužel tým přijde a bude na nich, aby jeho hrdinskou oběť nenechali ležet ladem. Jinak na kapitánovi vůbec není znát jeho stoletý věk a je perfektním znalcem bojových umění. Jeho extrémní síla, výdrž a spojení s jeho nezničitelným vibraniovým štítem z něj dělá univerzálního bojovníka pro všechny situace.

Zdroj: Square Enix

Iron Man (Tony Stark)

Nekonečně bohatý elegán, technický mág a také trochu frajírek Tony Stark je jedním z hlavních členů teamu a ostatně jeho umělá inteligence Jarvis pomáhá všem členům dělat servis a plánovat nové operace. Je jedním z hrdinů, který umí létat, což samozřejmě přináší řadu zcela nových způsobů boje a možností při průzkumu okolí. Jeho oblek byl také údajně jednou z nejtěžších věcí, kterou grafici vytvářeli, protože musí být technicky i vzhledově dokonalý, musí se rychle a plynule hýbat a navíc vypadat naprosto realisticky. Jak se to povedlo uvidíme přímo ve hře.

Zdroj: Square Enix

Black Widow

Black Widow (černá vdova) je také členkou Avengers, byť oproti ostatním nemá žádný superspeciální oblek, není bohem, ani se nemění na obří zelené monstrum. Její síla je ale v perfektním bojovém výcviku, schopnosti ovládat všechny zbraně a sadě různých technických vychytávek, které se v boji neobává použít. Z celé skupiny je její způsob boje asi nejběžnější, ale to rozhodně nemusí znamenat nudný.

Zdroj: Square Enix

Thor (Thor Odinson)

Legendární bůh hromu Thor z Asgardu je hlavní bojovou silou celých Avengers. Ozbrojen svým těžkým kladivem Mjolnir, které dokáže zvednout pouze ten, kdo je ho hoden, dokáže rozsévat zkázu jak na zemi, tak ve vzduchu. Kladivo navíc dokáže házet, různě s ním točit, mlátit a používat spoustu dalších speciálních schopností. Jako bůh hromu navíc umí ovládat blesky. Thor ale není úplně vůdce a tak bez kapitána Ameriky nedokáže v týmu jeho roli zastoupit.

Zdroj: Square Enix

Hulk (Bruce Banner)

Vědec Bruce Banner je nejen extrémně talentovaná osoba, která pomáhá celému týmu po technické stránce, ale dokáže ze sebe vypustit obří zelené monstrum Hulka. To je sice duševně trochu labilní, ale jeho síla a ničivost je nepřekonatelná. Díky tomu je to jedna z hlavních silových složek celého týmu se kterou si není radno zahrávat. Občas totiž nejde pro ránu daleko, ať jde o nepřítele, nebo člena týmu. Jeho obří tělesnou schránku grafici modelovali podle řady svalovců a kulturistů tak, aby vypadala co nejrealističtěji. Jeho specialitou jsou útoky s drtivou silou na celé okolí a možnost házet po nepřátelích kusy betonu.

Zdroj: Square Enix

Další oznámené postavy

Hawkeye (Kate Bishop + Clint Barton)

Nejlepší lukostřelec z Avengers dorazí hned ve dvou vydáních. V podobě agenta Bartona a poté jeho třetí inkarnace Kate Bishopové. Clint se od událostí z počátku hry pohřešuje, takže Kate bude mít prvně nastarosti ho najít a zjistit, co má s událostmi společného. Oba do hry přibudou jako první hrdinové po vydání hry a také budou první, u kterých si bude třeba zakoupit placený battlepass. Jejich příběh, postavy a mise ale do hry přibudou zcela zdarma.

Spider-Man

Pavoučí muž bude jediná exkluzivní postava v celé hře a protože jeho práva vlastní Sony, budeme mít to štěstí se s ním setkat my na PlayStationu. Příběhová kampaň se Spider-Manem do hry přibude někdy v průběhu roku 2021 a máme se připravit na to, že to bude zcela jiná postava, než s jakou jsme se setkali ve stejnojmenné hře.

Black Panther

Tato postava zatím není zcela potvrzena, ale s ohledem na nedávné úmrtí herce, který hrál Černého Panthera ve filmech, se možná její doplnění uspíší. Nedávný videostream Wartable totiž obsahoval vzpomínku právě na zemřelého Chadwicka Bosemana a také charakteristickou ikonu, která vypadala přímo jako ze hry. Je tedy možné, že na Panthera se nebude dlouho čekat.

O dalších postavách toho zatím nevíme mnoho, ale pokud se potvrdí odhady, že hra bude velmi úspěšná, můžeme se těšít na další řadu hrdinů z nepřeberného majetku vydavatelství Marvel.

Recenzi celé hry přineseme velmi brzy.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.