Hitman 3: Tipy na hraní, abyste se stali úspěšným zabijákem | Témata

Hitman 3: Tipy na hraní, abyste se stali úspěšným zabijákem

  • 28. 1. 2021, 10:00
  • Jan Válek

První nejočekávanější hra roku 2021 je již v prodeji a my přinášíme začátečnické tipy, jak si hru užít a uspět.

Hitman coby Agent 47 má oproti jiným hrám řadu specifik. A jeho na první pohled zdánlivá náročnost může některé hráče odradit. Procházet hrou akčním stylem prakticky nejde, respektive by vás to ani nebavilo a nedávalo by smysl si ji vůbec pořizovat. Přestože všechny díly moderní trilogie Hitmana jsou z hlediska principů fungování prakticky totožné, přinášíme některé tipy a postřehy pro to, aby si hru užili i úplní začátečníci. Odkázat vás ještě před jejich čtením musíme i na naši recenzi Hitmana 3 ve verzi pro PS5. Podotýkáme, že následující řádky a tipy jsou opravdu určené pro nováčky a nikoli profi hitmanovským zabijákům.

Absolvujte trénink ve výcvikovém středisku

Pokud se skutečně setkáváte s Hitmanem poprvé anebo jste ho již dlouho nehráli, pak by měly rozhodně vaše první kroky směřovat do ICA Training Facility. Přestože vás Hitman 3 hned v úvodu zavádí do mise v Dubaji, je lepší, když ji vypnete a projdete si nejdříve celý trénink. Ve výcvikovém centru, které je totožné jako bylo v jedničce novodobého Hitmana, se naučíte všem principům fungování hry a také objevíte kouzlo toho, že jeden cíl a úkol lze splnit mnoha různými postupy a cestami.

Převleky jsou klíčem k úspěchu

Převlékání se do jiných postav a rolí, to bylo vždy hlavním prvkem od úplného začátku této herní série před dvaceti lety. Ani v Hitman 3 se to nezměnilo, a proto byste neustále měli myslet na to, kdo je zrovna pro další postup vhodným adeptem na likvidaci a převlečení. Každá postava se liší především svými omezeními a povolením vstupovat do určitých míst a oblastí. Obvykle pro získání převleku musíte zneškodnit danou NPC postavu, ukrýt tělo a následně se převléct. Na některých místech pak můžete najít vhodné oblečení také třeba v šatně či koupelně. Musíte mít pořád oči na pozoru.

Zdroj: Square Enix

Myslete o krok dopředu

Neustále se poohlížejte po svém okolí a berte všechny věci. Speciálně důležité jsou veškeré klíče a nenechte nikde ležet ani žádné páčidlo. To představuje důležitou roli a bude se vám hodit, abyste pomocí něj objevily všechny skryté místnosti. Navíc si mnohdy právě díky páčidlu nebo klíčům můžete otevřít trvalou zkratku, ta pomůže a urychlí opětovný postup misí.

Zameťte stopy

Zabijácké působení v Hitmanovi není jen o tichosti postupu, ale také etice a nezanechání stop. Úplně základním pilířem je schovávání veškerých těl, ale kapitolou sama pro sebe jsou i bezpečnostní kamery. Ideálně je co nejdříve vyřadit z provozu, pokud už vás nějaká zaznamená, tak je optimální vydat se do příslušné bezpečnostní místnosti a vymazat o sobě všechny záznamy. Agent 47 je totiž tajný a skrytý nejen při akci, ale neměl by po sobě nechat jediný důkaz ani po dokončení mise. To zajistí maximální bodový výsledek.

Zdroj: Square Enix

Využívejte prostředí

Prvky spojené s prostředím využívaným k nenápadným vraždám jsou známé již dlouho a v trojce se mnohdy jedná o úplně stěžejní prvek pro skutečně tiché a nenápadné zabití. S pomocí různých objektů v prostředí tak můžete zajistit, že nikdo z okolí nebude mít nejmenšího tucha co se týká možného podezření. Máte v ruce odstřelovací pušku? I pomocí ní a na dálku můžete mnohdy najít efektivnější cesty využití, než poslat přímo kulku někomu mezi oči. Aby se vám v dané misi naprosto otevřely obzory, na co se zaměřit a co zkoumat, využívejte zabudované Výzvy. Někdy totiž jde naplánovat nehodu vcelku rafinovaným způsobem.

Zvuk není radno podceňovat

Princip hratelnosti Hitmana je být neviděn, ale k tichému zabijákovi patří i nutnost dávat si pozor nejen na oči, ale také na sluch všech NPC postav. Vypovídají o tom i tlumiče ve výbavě Agenta 47, stejně tak stále přítomné mince, které můžete hodit a přilákat tak naopak pozornost do míst, kam někoho potřebujete nahnat. Měl jsem dojem, že zde do jejich použití nejste tak naváděni jako dříve, ale rozhodně mince seberte kdykoli na ně narazíte a měli byste je mít stále na paměti. To si ale za chvíli zvyknete a budete je používat naprosto přirozeně. Navíc pro přilákání lze často využít i jiné věci vydávající zvuk – třeba když zapnete rádio nebo vysavač.

Sledujte příběhové linie v misích

Každá mise zde má dané cíle, ale je mnoho cest k jejich splnění a dosažení. To obsahuje i více různých příběhů, které lze odkrýt a zjistit při odlišném postupu. Dříve se celý systém jmenoval Příležitosti, nyní se jim říká příběhy misí (Mission Stories), nicméně vždy byste právě jimi měli začít. Provedou vás příběhem a tou kterou lokací, díky níž vše poznáte a obhlédnete, bonusem je pak vždy otevření i některých míst pro odlišný začátek mise při novém startu. Další cesty a možné způsoby jak splnit cíle si pak už musíte hledat sami nebo se řídit výzvami, které daná mise nabízí.

Zdroj: Square Enix

Ukládejte a ukládejte

Ukládání je klíčem k úspěchu a nejde zde o žádnou ostudu. Naopak využívejte save co nejčastěji a stejně tak více různých slotů, abyste se mohli vrátit do odlišných okamžiků. Na tomto principu Hitman do velké míry funguje. Pokud plníte konkrétní výzvy pro danou misi, tak se vám zaznamená i pokud se vrátíte a nahrajete předchozí pozici. Navíc celá hra je především dělaná na to, že zkoušíte různé postupy a s tím je spojené, že né vždycky to vyjde. Žádný problém a zkoušet, objevovat i restartovat – to všechno k Himanovi patří.

Používejte instinkt

Instinct Vision se jmenuje speciální pohled, který aktivujete L1 na ovladači a měli byste pomocí něj takřka neustále skenovat a zkoumat okolní prostředí. Nástroj k nezaplacení, protože pomocí něj můžete vidět jak postavy i skrz zdi, tak jsou zvýrazněné všechny věci a předměty umožňující sebrání či interakci. Hodí se především pro to, abyste nezapomněli vzít malé předměty jako třeba klíče od nějakých dveří, ale i správně načasovali přesun do další oblasti.

Tolik naše začátečnické tipy, se kterými byste měli hru naprosto bez problémů zvládnout a hlavně objevit její kouzlo a užít si ji. Pokud máte i nějaké vlastní poznatky, budeme rádi, pokud se o ně podělíte s ostatními v diskusi pod článkem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.